Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Mικρασιατικά Τσουκαλομαγειρέματα: Aυτή την Κυριακή μαγειρεύουμε στη Θήβα μικρασιατικές γεύσεις παρέα με διακεκριμένους σεφ!

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας και τους διακεκριμένους σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και Γκίκα Ξενάκη, διοργανώνoυν τον παιδικό διαγωνισμό μαγειρικής «Μικρασιατικά Τσουκαλομαγειρέματα». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Κρήνη του Οιδίποδα αυτή την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.

Σε αυτή τη γιορτή μικρασιατικών γεύσεων και αρωμάτων, θα συμμετάσχουν μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού καθώς και μαθητές Γυμνασίου, οι οποίοι θα μαγειρέψουν σε συνεργασία με τους σεφ που θα λάβουν μέρος στη δράση, προσφέροντας τη δική τους ξεχωριστή πινελιά στις γαστριμαργικές δημιουργίες.

Εκτός από τις συνταγές που θα μαγειρευτούν επιτόπου από τα παιδιά και τους σεφ, προσκαλούμε στο διαγωνισμό και όλες τις μαμάδες, που μπορούν να μαγειρέψουν από το σπίτι και να φέρουν μικρασιατικά πιάτα, βασισμένα στις συνταγές των γιαγιάδων μας.
Ελάτε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες της Ιωνικής Γης, μέσα από τις γεύσεις, τα αρώματα και τα μπαχάρια της πολίτικης κουζίνας!

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail του Δήμου Θηβαίων (dimosthivas@thiva.gr ) . Θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και σχολείο.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχής ανά σχολείο: 15-17 μαθητές.

Το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του:
• 1 ξύλο κοπής
• 1 μαχαιράκι
• 1 ταψάκι φούρνου 30-40 εκ. περίπου
• 1 μπολ ανακατέματος (ημισφαιρικό)
• 1 παγουρίνο με νερό
• Κάθε σχολείο να έχει μία ζυγαριά κουζίνας(προαιρετικά)

Ο Δήμος Θηβαίων θα φροντίσει να βραβεύσει το σχολείο με το καλύτερο φαγητό και το παιδί με την καλύτερη συνταγή.
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.