Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

H αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Moschopodi Τrail έχει αρχίσει! Ελάτε να τρέξουμε μαζί!

moschopodi trail

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες ετοιμάζονται την Κυριακή 8 Μαΐου να επισκεφθούν τη Θήβα και το δάσος του Μοσχοποδίου, ώστε να συμμετάσχουν στις μοναδικές διαδρομές του Moschopodi Τrail 2022. Και φέτος, ο Δήμος Θηβαίων είναι ένας εκ των υποστηρικτών της διοργάνωσης, η οποία υπόσχεται μοναδική εμπειρία, με έντονο το στοιχείο της μουσικής, του πολιτισμού και της ιστορίας.

Με σημείο εκκίνησης το ανοικτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», η εμπειρία Moschopodi Τrail 2022 περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές διαδρομές μέσα από τις ομορφιές του δάσους: Ημιμαραθώνιος 21 χιλιομέτρων, τρέξιμο δέκα χιλιομέτρων, περπάτημα 10 χιλιομέτρων, αλλά και το Kids’ Run ενός χιλιομέτρου, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.

Η φετινή διοργάνωση του Moschopodi Trail περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις για το διήμερο 7 και 8 Μαΐου, μεταξύ των οποίων και το Kids’ Athletics, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού.

Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» υλοποιείται από την οργανωτική ομάδα του Moschopodi Trail, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας(ΔΟΘ) και προσφέρει μια  οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα, με τη μορφή ομαδικού παιχνιδιού και τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού. Είναι πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

To πρόγραμμα αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις κύριες ομάδες αγωνισμάτων: α) τα αγωνίσματα δρόμου β) τις ρίψεις και γ) τα άλματα.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία της Θήβας, το Σάββατο 7 Μαΐου από τις 9:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και θα είναι συνολικής διάρκειας δύο (2) ωρών.

Δυνατότητα προσέλευσης από τις 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ.

Στο τέλος του προγράμματος θα επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των παιδιών, με την προσφορά αναμνηστικών διπλωμάτων.

Δήλωση συμμέτοχης στη φόρμα https://forms.gle/uvMnggQ42aVD2syf7

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://moschopodiexperience.eu/