Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

3ο Φεστιβάλ Οινογνωσίας : Mια όμορφη βραδιά στο Μουσείο της Θήβας 

 

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πολυαναμενόμενο Φεστιβάλ Οινογνωσίας στον εμβληματικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, υπό τους ήχους της μουσικής των σαξόφωνων! Για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ που σημείωσε μεγάλη επιτυχία ήρθε και φέτος να μας αφήσει μια γλυκιά γεύση μέσα από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις οίνου από τους τοπικούς παραγωγούς.

14 Οινοπαραγωγοί περιμετρικά του χώρου δέχονταν φιλόξενα τους επισκέπτες που έσπευσαν να γευθούν τις ιδιαίτερες επιγεύσεις, τα μοναδικά αρώματα που άφησαν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους όχι μόνο στους ειδικούς αλλά και σε όσους επιθύμησαν  να γνωρίσουν τα σωστά φτιαγμένα κρασιά. Άλλωστε όπως έχει ήδη ειπωθεί η αξία του terroir αποδεικνύεται…στο ποτήρι!

Στο τέλος της έκθεσης των προβαλλόμενων προϊόντων είχε στηθεί ένα μπαρ που κέρδισε τις εντυπώσεις, καθότι πρόσφερε στους επισκέπτες μοναδικά εμπνευσμένα κοκτέιλς με βάση τη μαλαγουζιά, ποτά που τιτλοφορήθηκαν με ονόματα που θυμίζουν την αρχαία Θήβα. Ελίτσες, σαλάμια σύκου και γευστικό finger food συμπλήρωσαν την απόλαυση στον ουρανίσκο μας.

Ο στόχος του Φεστιβάλ Οινογνωσίας πέραν της ψυχαγωγίας του κοινού είναι σαφώς και η προώθηση του αγροτουρισμού σε συνδυασμό με την ανάδειξη του αρχαιολογικού και πολιτισμικού πλούτου της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής, όπως επίσης και η τόνωση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας μέσω της προσέλκυσης επισκεπτών. Ο οινοτουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό χαρτί εξωστρέφειας και να γίνει ακόμα ένας πόλος έλξης επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων αφού μας καλωσόρισε όλες και όλους σε αυτό το ιδιαίτερα γοητευτικό οινικό ταξίδι , μας προέτρεψε να απολαύσουμε τα τοπικά προϊόντα και να εκτιμήσουμε  όπως τους αξίζει τις ιδιαίτερες προτάσεις των δικών μας οινοπαραγωγών ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συνδιοργανωτές, χωρίς τη συμβολή των οποίων δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και ιδιαιτέρως την Έφορο Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κ. Αλεξάνδρα Χαραμή, όπως επίσης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Τανάγρας, τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων , το Επιμελητήριο Βοιωτίας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας ως Δήμος Θηβαίων να σταθούν συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμβολή τους στην οργάνωση και διεξαγωγή του Φεστιβάλ απευθύνθηκε επίσης στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θηβαίων κ. Αποστόλη Δαγδελένη και στην διοργανώτρια εταιρεία Event Concept by Vasianna, την ψυχή της οποίας αποτελεί η κ. Βασιάννα Παπαδοπούλου.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Star Κεντρικής Ελλάδας και το Orchomenos Press.

 

Ο χώρος του Μουσείου, μας παρείχε και φέτος τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα που συνέδεσε μαγικά το φαντασιακό διονυσιακό στοιχείο με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και διασκέδασης!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 4ο Φεστιβάλ Οινογνωσίας, το 2025  και έως τότε ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά!

 

Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους με υγεία και ξεγνοιασιά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2024