Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

«Ποτάμι λαού» το Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο κατά της κατάργησης του Πρωτοδικείου Θηβών

 

Σήμερα Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου η Θήβα κατέβασε ρολά με τις υπηρεσίες, τα  σχολεία, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν ένθερμα στο μαζικό συλλαλητήριο και να ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους Συλλόγους, τα Σωματεία ,τους Φορείς και βέβαια τους αγρότες της περιοχής,  έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θηβών το οποίο τελεί υπό κατάληψη, μετά την ισοπεδωτική υπουργική απόφαση υποβάθμισής του.

Σύσσωμοι οι πολίτες της Θήβας αλλά και της ευρύτερης περιοχής αποδέχθηκαν το κάλεσμα για κινητοποίηση απέναντι σε μια απόφαση που υπονομεύει την ποιότητα της ζωής τους. Τεράστιο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Πρωτοδικείο Θηβών στις 12.30 μ.μ. φωνάζοντας συνθήματα για την άμεση αναίρεση της απόφασης ενώ τρακτέρ διέσχισαν συμβολικά την οδό Αγίου Νικολάου προβάλλοντας μαύρες σημαίες και μαζί με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στα οποία επιβιβάστηκαν οι διαδηλωτές, φτάσανε στο ύψος της αερογέφυρας και κλείσανε την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας έως και τις 15.00 μ.μ..

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου συνοδεία σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων , του Δικηγορικού συλλόγου και την Πρόεδρό του κ. Σωσώ  Μανάρα καθώς και μαζί με τους αρχηγούς των αντιπολιτευτικών δυνάμεων κ. Αντώνη Τουλουμάκο και κ. Αλέκο Στάικο έδωσαν το αγωνιστικό «παρών», όπως επίσης και οι θηβαίοι Βουλευτές Βοιωτίας κ. Λευτέρης Κτιστάκης , κ. Γιώργος Μουλκιώτης και  κ. Γιώτα Πούλου  ενθάρρυναν το πνεύμα του δίκαιου αγώνα απέναντι στον διοικητικό, οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της Θήβας.

Είναι γεγονός ότι η Θήβα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια Απόφαση που υπονομεύει την ανάπτυξή της και δυσχεραίνει τη ζωή των δημοτών.

«Κάθε οραματισμός μας για να κάνουμε την πόλη σύγχρονη, λειτουργική, με δυνατότητες και ευκαιρίες για εύκολη και αποτελεσματική πρόσβαση σε καίριους τομείς όπως αυτοί της δικαιοσύνης, της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας του πολιτισμού, της αναψυχής, παρατηρούμε ότι εκπνέουν σταδιακά και σκοπίμως, μεταφέροντας κάθε ζωντανό κύτταρο στη Λιβαδειά που αυτομάτως μετατρέπεται σε παντοδύναμο κέντρο καταντώντας την Θήβα μας, μια άγονη και μίζερη επαρχία», σημείωσε στεντόρεια στο μικρόφωνο ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου .

Η Θήβα μας, «το αγλάισμα της Οικουμένης» οφείλουμε να γίνει το ορόσημο και του σύγχρονου πολιτισμού, σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό είναι ηθικό χρέος όχι μόνο των Θηβαίων αλλά όλων όσοι κουβαλούν τη συνειδησιακή αντίληψη για το διαχρονικό της κλέος και τις πνευματικές προσφορές της παγκοσμίως.

Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το πώς συσπειρώνονται οι άνθρωποι όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την αδικία!

Και το μόνο βέβαιο πια είναι πως δεν θα σταματήσουμε εδώ!

Αυτό το συλλαλητήριο ήταν μόνο η αρχή για τις προοδευτικά αυξανόμενες κινητοποιήσεις μας!

 

Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θηβών!

Λέμε ΟΧΙ στη σύγχρονη καταστροφή της Θήβας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ