Τα Νέα του Δήμου

Με πολλές εκπλήξεις το χριστουγεννιάτικο, διαδικτυακό χωριό του Δήμου Θηβαίων

χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό χωριό Δήμου Θηβαίων

Επειδή και φέτος τα παιδιά πρέπει να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, ο Δήμος Θηβαίων δημιούργησε ένα χριστουγεννιάτικo, anti-covid διαδικτυακό χωριό.  Αυτό το ξεχωριστό χωριό, που αναστατώνεται από την άφιξη ενός μικρού εξωγήινου, περιλαμβάνει livestreaming μεταδόσεις και πολλές δράσεις(θέατρο σκιών, μαγικά, κουκλοθέατρο, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, μαθήματα παρασκευής χριστουγεννιάτικων γλυκών, περιηγήσεις σε μουσεία, εκτυπώσιμες σελίδες ζωγραφικής κ.ά).

Η πλατφόρμα θα εκπέμπει καθημερινά έως τις 6/1/2021 και θα κρατάει συντροφιά στα παιδιά για 16 ώρες το 24ωρο. Οι έξι από αυτές τις ώρες θα είναι live(16:00 έως 22:00), στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό-δημιουργικό πρόγραμμα, φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους.

Τρόπος λειτουργίας

Η πρόσβαση στο διαδικτυακό χωριό γίνεται μέσω του παρακάτω link: https://form.jotform.com/203582962045356

Ο δημότης μπαίνει στο link, συμπληρώνει ονοματεπώνυμο και ταχυδρομικό κώδικα, τηλεφωνικό κωδικό περιοχής(2262)και στη συνέχεια εισάγει τον κωδικό πρόσβασης(thiva2021). Στη συνέχεια, εισέρχεται στο portal του διαδικτυακού χριστουγεννιάτικου χωριού.

Μια μικρή «ξενάγηση» στο διαδικτυακό χωριό του Δήμου Θηβαίων

Στον πλανήτη Γη φτάνει ένα συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι όλο ερωτήσεις και απορίες, ο Ε;ΤΙ;   Έρχεται από «ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ», (που οι κάτοικοι του έχουν κάνει φοβερές εφευρέσεις όπως την ξεκρεμάστρα, την ψητή τριζόλα και την διδακτική καραμέλα). Ήρθε με αποστολή υψίστης σημασίας να μάθει πληροφορίες για τα  Χριστούγεννα στην Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του. Ο μικρός μας αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει την βοήθεια όλων των παιδιών για να μάθει όσα περισσότερα μπορεί. Τα παιδιά παρά τις δυσκολίες λόγω της  πανδημίας, με σύμμαχο την φαντασία τους και την σύγχρονη τεχνολογία θα το βοηθήσουν αποτελεσματικά! Έτσι θα επισκεφτούν το Μουσείο των χαμένων Χριστουγεννιάτικων Αξιών (που μεταξύ άλλων, θα γνωρίσει τι είναι η αγκαλιά, η αξία του οικογενειακού Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, η αξία της παιδικής ανεμελιάς και πως είναι να παίζεις με τα χώματα κ.α.). Έπειτα ο μικρός μας εξωγήινος θα μάθει τα παλιά παιχνίδια που παίζανε στην Γη, όπως κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα κ.ά. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη και θα πάρει μαθήματα καραγκιόζη, χορού και μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής! Τα παιδιά, αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα, θα γνωρίσουν έναν διαφορετικό φίλο που θα τους μείνει αξέχαστος.

Τι περιλαμβάνει ο κόσμος του διαδικτυακού χριστουγεννιάτικου χωριού

Tο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό μας Χωριό περιέχει:

Το livestreaming που θα σας παρουσιάσουμε θα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις που θα παρουσιάζονται διαδοχικά.

Το ημερήσιο ακριβές πρόγραμμα θα ανανεώνεται και θα αναρτάται καθημερινά στην σελίδα που θα φιλοξενεί το live.

  • Δράσεις Θεάτρου Σκιών.

Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών με χριστουγεννιάτικες ιστορίες που θα στέλνουν  τα παιδιά και ο Καραγκιοζοπαίκτης Στάθης Λαγκάδας θα βασιστεί σ αυτές και θα δημιουργήσει ειδικά για τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το διαδικτυακό χωριό. Επίσης θα μιλήσει για την ιστορία του θεάτρου σκιών, αλλά θα μας μάθει λεπτομέρειες για τον χειρισμό και την κατασκευή φιγούρας

  • Δράσεις Μαγικών.

Street magic (μαγικά στο δρόμο), περιήγηση στο εργαστήρι του Sankara, magic lessons (μαθήματα μαγικών στα παιδιά) , αποσπάσματα από τις παραστάσεις του Μάγου Sankara.

  • Δράσεις Κουκλοθεάτρου.

H Ιρίνα Μπόικο με τον μαγικό θίασό της, μας παρουσιάζουν τις κούκλες τους και την Ιστορία τους

  • Δράσεις Μαριονέτας.

Μικρές αυτοτελείς ιστορίες με Μαριονέτες, εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας και ιστορία της Μαριονέτας από τον μεγαλύτερο Μαργιονετίστα της Ελλάδας Θανάση Γκότση που από το 1978 ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον Κόσμο της Μαριονέτας.

  • Αφηγήσεις παραμυθιών.

Επώνυμοι και πολύ αγαπητοί στα παιδιά ηθοποιοί αφηγούνται καθημερινά χριστουγεννιάτικες ιστορίες και μαγεύουν τα παιδιά με την φαντασία τους.

  • Μαθήματα δημιουργίας χριστουγεννιάτικων κατασκευών με την συμμετοχή παιδιών.

Χριστουγεννιάτικες κάρτες, κολάζ, ζωγραφική, ξυλοκατασκευές, στολίδια με υλικά που κάθε παιδί μπορεί να βρει στο σπίτι του.

  • Μαθήματα δημιουργίας χριστουγεννιάτικων γλυκών.

Τα παιδιά παίρνουν μαθήματα ζαχαροπλαστικής από καταξιωμένους ζαχαροπλάστες. Στην εκπομπή συμμετέχουν παιδιά.

  • Σύνδεση με το εργοστάσιο των παλιών παιχνιδιών

Τα ξωτικά επισκέπτονται μια τεράστια αποθήκη παιχνιδιών. Από εκεί ξεπηδά ένας παραμυθένιος παιχνιδάς που μαθαίνει στα παιδιά και στα ξωτικά πώς παίζονταν τα παλιά παιχνίδια στις γειτονιές. Μήλα , Αμπάριζα, Κλέφτες κι Αστυνόμοι, αλάτι ψιλό αλάτι χοντρό.

  • Περιήγηση στο Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν

Τα παιδιά γνωρίζουν τις πραγματικές αξίες τις μικρές( που όμως είναι πολύ σημαντικές όπως η αγκαλιά, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι ,το να πιστεύεις στον Αϊ Βασίλη, κ.ά.) με έναν μοναδικό ψυχαγωγικό τρόπο. Τα ξωτικά επισκέπτονται το μουσείο  των αξιών και -μέσα από δοκιμασίες- ο φύλακας του μουσείου τους γνωρίζει τις σημαντικές αξίες.

  • Φιλοζωική δράση και γνωριμία με αγαπημένα ζώα.

Τα παιδιά επισκέπτονται εικονικά ζωολογικούς κήπους, κάνουν φίλους τους τα γαϊδουράκια και μαθαίνουν να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους.

  • Σύνδεση με το χωριό του Αϊ Βασίλη και παρακολούθηση της καθημερινότητας του.
  • Παιδικές συναυλίες – Τάσος Ιωαννίδης

Ο δημιουργός του «Λάχανα και Χάχανα» που λατρεύουν τα παιδιά και που μέρος του έργου του διδάσκεται στα σχολεία, έρχεται καθημερινά σε ζωντανή επαφή με τα παιδιά ερμηνεύοντας τα γνωστότερα τραγούδια του και παρουσιάζοντας αποσπάσματα από την ζωή των πρωταγωνιστών του.

  • Συναυλίες – παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Ο Σπύρος Λάμπρου με την γνωστή παιδική χορωδία του, μας παρουσιάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους.

  • Αϊ Βασίλης

Ο Αϊ Βασίλης διαβάζει ζωντανά τα γράμματα που του στέλνουν τα παιδιά και απαντάει στις ερωτήσεις τους που λαμβάνει μέσω sms.

  • Σκηνές από τη ζωή των ξωτικών και οι σκανταλιές τους.

Μεταφερόμαστε στην χώρα των ξωτικών των Χριστουγέννων και  παρακολουθούμε την καθημερινότητα τους, τις σκανδαλιές τους και παθήματά τους. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική συντροφιά των παιδιών.

  • Γνωριμία με τον εξωγήινο Ε;Τι;

O Εξωγήινος E;TΙ;,  η Μασκότ του χριστουγεννιάτικου χωριού, επισκέπτεται τον πλανήτη των ανθρώπων, μαθαίνει χρήσιμες πληροφορίες για την γη που εξελίσσουν το γνωστικό επίπεδο των παιδιών, γνωρίζει τα ανθρώπινα Χριστούγεννα και μας συστήνει τον πλανήτη του.

  • Παρουσιάσεις βιβλίων από τους συγγραφείς.

Οι σημαντικότεροι εν ζωή συγγραφείς παιδικών παραμυθιών μιλούν στα παιδιά για τα βιβλία τους, για το πως αποφάσισαν να πλάσουν τους χαρακτήρες τους και το τι σου προσφέρει η ανάγνωση ενός βιβλίου.

  • Περιηγήσεις σε Μουσεία

Ζωντανή περιήγηση σε μουσεία παιδικού ενδιαφέροντος με μοναδικές πληροφορίες για τα εκθέματα από τους ειδικούς.

  • Χορογραφίες

Ένα ξωτικό χορογράφος διοργανώνει διαγωνισμό χορού αλλά για να συμμετάσχεις πρέπει να μάθεις τις χορογραφίες. Έτσι μαθαίνει όλες τις Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες σε ξωτικά και παιδιά.

  • Ποντικοϊστορίες με Γαντόκουκλες
  • Κλόουν – Κούλης ο Ξωτικούλης
  • Παιδική Yoga
  • face painting
  • Παιχνίδια με Χριστουγεννιάτικα θέματα.

Πολύ προσεκτικά έχουμε επιλέξει Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια (όπως: ντύσε το Ξωτικό, Ξύρισε το Αϊ Βασίλη, στόλισε το δέντρο.

  • Εκτυπώσιμες σελίδες.

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα μέσα από την σελίδα να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν Χριστουγεννιάτικα σχέδια έτοιμα να τα χρωματίσουν για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.