Τα Νέα του Δήμου

Δήμος Θηβαίων: Νέα μέτρα πρόληψης για την προστασία από τον κορονοϊό

Σύσκεψη αρμόδιων στελεχών και φορέων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο, για τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης και σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ιατρών και των οδηγιών του Υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ καθώς και το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή του Δήμου, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας:
• Να γίνει προληπτική απολύμανση του Δημοτικού Σταδίου Θήβας, όπως προτρέπει το Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού
• Να ενταθεί η καμπάνια ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας από τον ιό και ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με προτροπή για περιορισμό των μετακινήσεων των ομάδων αυτών
• Αναστέλλονται για 4 εβδομάδες όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου και των φορέων-οργανισμών ευθύνης του καθώς επίσης και οι ιδιωτικές που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε δημοτικούς χώρους (π.χ. στο Συνεδριακό Κέντρο κα. ) .
Θυμίζουμε ότι έχουν κλείσει ήδη τα ΚΑΠΗ του Δήμου για 4 εβδομάδες από 9/3, ενώ σε ότι αφορά τα σχολεία ο Δήμος δεν προχωρά ακόμα σε απολυμάνσεις ( για τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο δελτίο τύπου -δείτε εδώ).
Ωστόσο ο Δήμος Θηβαίων είναι έτοιμος να επέμβει αμέσως μόλις προκύψει ζήτημα και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που θα δοθούν από τα Υπ. Παιδείας, Υγείας και τον ΕΟΔΥ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χαρέμης, οι Αντιδήμαρχοι Υγείας κ. Καμούτσης και Οικονομικών κ. Παπασπύρου, ο Πρόεδρος του ΔΟΘ κ. Καλαμιώτης, η Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχ. Επιτροπής κα Κοντού, ο Πρόεδρος της Β’ βάθμιας Σχ. Επιτροπής κ. Κοβάνης, ο Αν. Διοικητής των Γ.Ν. Λιβαδειάς- Θήβας κ. Χροναίος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κα Πρωτόπαππα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασιλείου και υπηρεσιακά στελέχη από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας και τη Δνση Οικονομικών. .