Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Το 3ο Γυμνάσιο Θήβας συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης με θέμα : “H Mικρασιατική Καταστροφή και η διδακτική προσέγγισή της στο σύγχρονο σχολείο”

Το 3ο Γυμνάσιο Θήβας έλαβε μέρος στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης με θέμα: «Η Μικρασιατική Καταστροφή και η διδακτική προσέγγισή της στο σύγχρονο σχολείο», στη Χαλκίδα, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023. Το Σχολείο μας συμμετείχε στο συνέδριο με εισήγηση, όπου εκτός από την Διευθύντρια κ. Πασχαλία Παπαγεωργίου πήραν μέρος οι μαθήτριες 1)η Χατζηχρονόγλου Αικατερίνη και 2)η Κυριαζή Γεωργία και οι μαθητές 3)ο Χλωρός Ιωάννης-Μάξιμος και 4)ο Χατζηκαλύμνιος Μιχαήλ-Οδυσσέας του Α2 και 5)ο Στάντζος Ρωμανός και 6)ο Τσέλλος Χαράλαμπος του Β2. Ήταν μία έκπληξη για τους συνέδρους και χειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που μίλησαν για την ιστορία της Θήβας, με μαρτυρίες από συγγενείς και γνωστούς τους, που οι πρόγονοί τους ήρθαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία στη Θήβα το 1922. Επίσης έλαβαν μέρος και οι μαθητές/μαθήτριες Χαρίτος Νικήτας, Πετρίδης Μελέτιος, Λουκοπούλου Ραφαέλα του Β2 και Μπάκα Χριστίνα-Αικατερίνη, Χαβάρ Φαϊζάν του Α2 και συνόδευσε η κ. Φουρλιά Παρασκευή, Χημικός.
Στο συνέδριο συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των ομίλων «100 χρόνια πέρασαν – θυμάμαι κάποτε…» με υπεύθυνο τον κ. Αποστόλου Παντελεήμονα καθηγητή Φυσικής Αγωγής και «Σχολική Εφημερίδα» με υπεύθυνο τον κ. Αγγέλου Κωνσταντίνο καθηγητή των Εικαστικών.
Το Συνέδριο οργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα από 27 έως 29 Ιανουαρίου 2023 και η μετακίνηση έγινε με λεωφορείο που χορήγησε ο Δήμος Θηβαίων.
Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που πήραν μέρος στο συνέδριο, τον κ. Νικόλαο Κοβάνη Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων, την κ. Πόπη Αδαμάκη υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.