Νέα – Ανακοινώσεις

Τον «Ποδηλάτη του Κόσμου» υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων

Με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου συναντήθηκε, το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2011, ο ποδηλάτης του κόσμου Γρηγόρης Βερροιώτης, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στην πόλη της Θήβας, μεταφέροντας το μήνυμα φιλίας και συνεργασίας και την πρόταση για την δημιουργία δικτύων σε φορείς και φυσικά πρόσωπα με το σύνθημα ότι «όλοι μαζί μπορούμε όταν είμαστε ενωμένοι».

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε τον ποδηλάτη στο γραφείο του μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Δ. Κουντούπη, όπου μίλησαν για τους λόγους που ξεκίνησε το ταξίδι του αλλά και για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θήβας.

Φεύγοντας, τον αποχαιρέτησε με τις καλύτερες ευχές για ένα όμορφο και δημιουργικό ταξίδι, παραδίδοντας του το επίσημο σύμφωνο φιλίας αλλά και ένα βιβλίο για την ιστορία της Θήβας ως αναμνηστικό δώρο. Μ’ αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε το κατευόδιο για την Αθήνα, που θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό του.

Με στόχο τη συμμετοχή των νέων της Ευρώπης και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «προκειμένου να συνδιαμορφωθεί το δικό τους αύριο» στις δράσεις της Θεσσαλονίκης «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014», ο 40χρονος ποδηλάτης Γρηγόρης Βερροιώτης ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου, από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για το μεγάλο ταξίδι του μέχρι το Ατλαντικό και τη Μαύρη Θάλασσα.

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών, ο 40χρονος ποδηλάτης μεταφέρει το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014.
Ταξιδεύει με ενεργειακό ποδήλατο, με σύνθημα “Η ζωή είναι ωραία” κι έχοντας στη φαρέτρα του το τρίπτυχο “Συνεργασία- Διάλογος -Ανάπτυξη”.

Ο Γρηγόρης Βερροιώτης θα ταξιδέψει για 2 χρόνια, θα επισκεφτεί 22 χώρες, 368 Δήμους, 142 περιφέρειες και θα συναντηθεί με 2.760 Οργανισμούς και ενώσεις πολιτών.
Το οδοιπορικό του θα φτάνει σε οθόνες και δέκτες όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εγχείρημά του, χάρη σε απευθείας αναμεταδόσεις …