Τα Νέα του Δήμου

Συνεργασία για την προαγωγή και την πρόληψη της υγείας των πολιτών

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιδημάρχου Υγείας Δήμου Θηβαίων κ. Αναστάσιου Καμούτση, της Αντιπρόεδρου του Δ.Ο.Θ. κας Ιουλίας Κοντού και των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δ. Θηβαίων, του Κέντρου Υγείας και της ΤΟΜΥ Θήβας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η κοινή δράση ευαισθητοποίησης για το γυναικολογικό καρκίνο που θα διοργανώσει Δήμος Θηβαίων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Θήβας, την Τ.ΟΜ.Υ Θήβας και το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας “Πρόταση Ζωής”, την Τετάρτη 30/10/2019 στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού και του μήνα Οκτώβριου, που έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Παράλληλα συζητήθηκαν μελλοντικές δράσεις και ενέργειες για την ανάδειξη των προγραμμάτων προαγωγής και πρόληψης της υγείας αλλά και καλές πρακτικές προς αποφυγή των αλληλοεπικαλύψεων των δράσεων των δομών προληπτικής ιατρικής για καίρια νοσήματα.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία για αγαστή συνεργασία και κοινή πλεύση όλων των φορέων της πόλης, με στόχο την προαγωγή και πρόληψη της υγείας των πολιτών.