Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση εργασίας για το ΕΣΠΑ Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχων Βοιωτίας

Με τους Δημάρχους της Βοιωτίας συναντήθηκε, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς και στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης και της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανοιχτής ενημέρωσης για το ΕΣΠΑ, με στόχο την αποτελεσματική υλοποίησή του.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συμμετείχε στη σύσκεψη μαζί με στελέχη του Γραφείου Προγραμματισμού, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ.

Από πλευράς Περιφέρειας έγινε ενημέρωση για θέματα έργων οδοποιίας, περιβάλλοντος, διαχείρισης- προστασίας υδάτων και πολιτισμού που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων και τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, υπήρξε ενημέρωση για:

• Την υπογραφή, τις αμέσως επόμενες ημέρες, της σύμβασης κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου των Βαγίων, στο δρόμο Θήβα – Λιβαδειά που αφορά τμήμα του οδικού άξονα Θήβα – Λιβαδειά (Π/Υ 7.880.000 €)

• Την κατασκευή του δρόμου Θίσβη – Κανάβαρι (Π/Υ 35.106.273 €). Τροποποιήθηκε η απόφαση ένταξης του δρόμου και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναδημοπράτησης του έργου από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ήδη εγκρίθηκε η διακήρυξη της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή και το επόμενο στάδιο είναι ο διαγωνισμός.

• Την υδροδότηση από το Μόρνο του Νεοχωρακίου και Ελαιώνα (Π.Υ. 6.307.234 €).

• Τη Β’ Φάση επανέκθεσης προϊστορικών-κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων του αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

• Την ενεργοποίηση των ΦΟΣΔΑ των δύο Διαχειριστικών Ενοτήτων – Λιβαδειάς & Θήβας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα πλαίσια του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και διάλογος κατά την οποία ο Δήμαρχος Θηβαίων επεσήμανε τα εξής :

• «Σε ότι αφορά την πόλη της Θήβας, έργο «σημαία» μας ε…