Νέα – Ανακοινώσεις

Επιχείρηση καθαριότητας, απολύμανσης και επιδιόρθωσης βλαβών στον καταυλισμό των Αθίγγανων της Θήβας.

Ο Δήμος Θηβαίων, στα πλαίσια της καταπολέμησης των κουνουπιών, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου, παρεμβάσεις-ψεκασμούς στον καταυλισμό των Αθίγγανων της Θήβας, με σκοπό την προστασία της υγείας των κατοίκων του καταυλισμού και των περιοίκων.

Οι ψεκασμοί έγιναν με τη βοήθεια των συνεργείων που έχουν αναλάβει το έργο εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σε βόθρους, φρεάτια ομβρίων και όπου υπήρχαν στάσιμα νερά μέσα στον καταυλισμό των Αθίγγανων, ενώ είχε προηγηθεί ψεκασμός περιφερειακά του καταυλισμού.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων, στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση με τη συμβολή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. προκειμένου να καθαριστεί περιμετρικά και εσωτερικά ο καταυλισμός από τα σκουπίδια, να αποκατασταθούν οι βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης , να καθαριστούν και ν’ απολυμανθούν οι βόθροι.

« Οι κάτοικοι του καταυλισμού ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Δήμου τόσο για τους ψεκασμούς όσο και για την καθαριότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου επισημαίνοντας ότι « ο χώρος πραγματικά δεν ήταν σε καλή κατάσταση και υπήρχε κίνδυνος για την υγεία τους. Συνεργάστηκαν όμως μαζί μας και βοήθησαν και οι ίδιοι να μαζέψουμε τα σκουπίδια. Είναι μια ενέργεια στα πλαίσια της μέριμνας και της φροντίδας των κατοίκων, που θα επαναλαμβάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

«Προηγήθηκαν κάποιες συνομιλίες με τους κατοίκους του καταυλισμού, όπου τους εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους απαιτείται ο ψεκασμός, καθώς και για τις επιπλέον ενέργειες σχετικά με τον καθαρισμό του χώρου και την αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης, αφού υπήρχαν αρκετοί σπασμένοι σωλήνες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και ο Δήμος οικονομικά » προσθέτει ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Α. Χατζησταμάτης.

Επιπλέον, ο Δήμος κάνει προσπάθειες για εξεύρεση …