Τα Νέα του Δήμου

Συγκινητική η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Δ.Θηβαίων- Η ομιλία του Δημάρχου κ. Σπύρου Νικολάου

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων λόγω λήξης της Δημοτικής Περιόδου 2014-2019 αλλά και της εννιάχρονης θητείας του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου (2011-2019). Tη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αναστασίου.

Μετά τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, έλαβαν το λόγο, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αθανάσιο Κοκοντίνη, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Επιτροπών και των Κοινοτήτων, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά τους τόσο στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Νικολάου για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, την αφοσίωση στο καθήκον του, την εργατικότητα, τη δημοκρατικότητα, τη συνέπεια και την παραγωγικότητά του όσο και στα μέλη του Προεδρείου του Δ.Σ. και στους συναδέλφους τους Δημοτικούς Συμβούλους για τη συνεργασία.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων έκλεισε τη συνεδρίαση φανερά συγκινημένος, με ονομαστικές ευχαριστίες προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους (παρόντες-απόντες), τους Συνεργάτες του, την πρακτικογράφο του Δ.Σ. και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, ενώ συνεχάρη και ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο Δήμαρχο και τα νέα μέλη του Δ.Σ.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Δημάρχου:

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες
Στο σημερινό τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της τρέχουσας δημοτικής περιόδου αλλά και λόγω της λήξης της εννιάχρονης θητείας μου ως Δήμαρχος, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια σ’ αυτόν τον χώρο αλλά και έξω από αυτόν.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα για την προσφορά του και τις υπηρεσίες του, που είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρουμε, κατά τη γνώμη μου, ένα πολύ σημαντικό έργο στον Δήμο μας και κατά συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας.
Κατά την άποψή μου, το Δημοτικό μας Συμβούλιο επιτέλεσε ένα σημαντικό και πολυδιάστατο έργο, μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια διαδικασιών, πλήρους ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων και δημοτών, διεξαγωγής διαλόγου και αντιπαραθέσεων κατά κανόνα σε κόσμια και ευπρεπή επίπεδα.
Αποχωρώ από τον Δήμο πλήρως ικανοποιημένος κατ΄ αρχήν διότι πιστεύω ότι τίμησα τον όρκο που έδωσα στον υπέρτατο βαθμό. Εργάσθηκα ακατάπαυστα, καθημερινά και επί πολλές ώρες με ευσυνειδησία, αυταπάρνηση, μεθοδικότητα, συνέπεια, δικαιοσύνη. Συνεργάσθηκα με όλους τους αρμόδιους κατά καιρούς υπουργούς, φορείς, συλλόγους κτλ. με θετική διάθεση αλλά και συγκρούσθηκα μαζί τους όταν χρειάσθηκε, προκειμένου να υπερασπισθώ το δίκαιο και τα συμφέροντα του Δήμου μας.
Η πόρτα του γραφείου Δημάρχου ήταν πάντα ανοικτή ώρες εργάσιμες και μη, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες προκειμένου να ακούσω τα αιτήματά τους και προσπάθησα να επιλύσω κατά το δυνατόν τα λογικά και δίκαια εξ’ αυτών.
Η εννιάχρονη θητεία μου ως γνωστόν συνέπεσε ακριβώς με την εννιάχρονη οικονομική κρίση της πατρίδας μας. Παρά ταύτα είμαι υπερήφανος, διότι παρά την περικοπή επιχορηγήσεων και εσόδων του Δήμου κατά 50% και πλέον, πετύχαμε να νοικοκυρέψουμε και να εξυγιάνουμε οικονομικά τον Δήμο μας, ώστε στο μέλλον να πορευτεί ακόμη καλύτερα. Παράλληλα καταφέραμε να υλοποιήσουμε πολλά και σημαντικά έργα, κυρίως όμως να εντάξουμε και να προγραμματίσουμε πολλά περισσότερα που θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, έργα παρακαταθήκη για την επόμενη Δημοτική Αρχή.
Στο νέο Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, πολλοί εκ των οποίων θα συμμετέχετε, επιθυμώ να εκφράσω ολόψυχα τις ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο σας και στα καθήκοντά σας. Επίσης, επιθυμώ να δηλώσω ότι θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σας, όταν και όπου χρειασθεί με γνώμονα πάντα το καλό του Δήμου μας που τόσο πολύ αγάπησα και αγαπώ.
Τον απολογισμό από το 2011 μέχρι σήμερα, που είχα υποσχεθεί να κάνω μέσα στον Αύγουστο, δυστυχώς, για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατόν και αντί αυτού έχω συγκεντρώσει όλα τα σημαντικά στοιχεία σε φάκελο, τα οποία θα παραδώσω σε όλους σας, τις επόμενες ημέρες. Επίσης, για τον νέο Δήμαρχο έχω ετοιμάσει πλήρη ενημέρωση (απολογισμό) για όλα τα θέματα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , η οποία θα γίνει στις 31/8/2019 στο Γραφείο του Δημάρχου.
Τέλος, να ευχαριστήσω τον Θεό που φεύγω υγιής και από καρδιάς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο κ. Κοκοντίνη Αθανάσιο, τον Αντιπρόεδρο κ.Κιούση Θωμά, την Γραμματέα κα Κοντού Ιουλία αλλά και όλους εσάς, φίλους Δημοτικούς Συμβούλους.
Κυρίες και Κύριοι
Σας αποχαιρετώ και σας ευχαριστώ θερμά για όλα. Καλή συνέχεια και επιτυχίες σε ότι έχετε σχεδιάσει στη ζωή σας”.

Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=rqOBL_-zRjM&feature=share την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.