Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

«Σπάσε τα δεσμά!» – Εγκαίνια του ξενώνα ΚΕΘΕΑ στις γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΚΕΘΕΑ_ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥΣτις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών παραβρέθηκε χθες Σάββατο 18 Νοεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινιάζοντας τον ξενώνα και τη νέα 24ωρη λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Στα εγκαίνια, τον Δήμο Θηβαίων εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιος Παπασπύρου, και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Όπως τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου στον χαιρετισμό της, χάρη στον ξενώνα, οι κρατούμενες που έχουν ξεκινήσει θεραπεία απεξάρτησης μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες όλο το 24ωρο. «Μακριά από το κελί της φυλακής, σε ένα περιβάλλον ασφαλές και αξιοπρεπές, πλαισιωμένες από την ομάδα του θεραπευτικού προσωπικού, θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να οδηγηθούν στην πλήρη απεξάρτηση, αλλά και στην ομαλή επανένταξη στην κοινωνία, μετά την αποφυλάκισή τους».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν η υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, κ, Χρήστος Λιάπης και ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Γιώργος Μακρής.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεώργιος, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι διευθύντριες και οι αρχιφύλακες των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κορυδαλλού Ι και ΙΙ και Κ.Α.Υ.Σ.Κ., καθώς και στελέχη και θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ.
Ο νέος ξενώνας του Καταστήματος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί έως και 16 θεραπευόμενες ταυτόχρονα και λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα.