Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Θήβα

 

Το πρωινό του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024 η Θήβα πάλλονταν από τους ρυθμούς του καρναβαλιού. Ο Δήμος Θηβαίων, ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Θήβας υλοποίησαν μια ιδέα που ομολογουμένως έλειπε από την πόλη. Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης γέμισαν από τους μικρούς καρναβαλιστές στο πλαίσιο της αποκριάτικης παρέλασης όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Ξέφρενοι ρυθμοί, χορός και …μπόλικο κέφι για μικρούς και μεγάλους έδωσαν μια άλλη αίσθηση στο κέντρο της πόλης με τα μαγαζιά να είναι κατάμεστα και τον κόσμο να έχει παρασυρθεί από την ξεγνοιασιά και την «τρέλα» των μικρών καρναβαλιστών.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η αποκριάτικη εκδήλωση ήταν μια εξαιρετική ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, που δίνει την ευκαιρία «να περάσουμε ένα χαρούμενο μήνυμα για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται». Ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε πως η συμμετοχή των μαθητών ήταν τεράστια, με το σύλλογο των συμμετεχόντων να ξεπερνά τα χίλια άτομα, ενώ ανέφερε πως η εκδήλωση αυτή θα αρέσει στον κόσμο της πόλης, ενώ στο τέλος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα εμπλουτιστεί ώστε κάθε χρόνο να είναι καλύτερη.

Δηλώσεις έκανε επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, κ. Βασίλης Γκέλης, ο οποίος ανέφερε πως τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν ντυθεί με τις δικές τους στολές, με ένα θεματικό, ενώ ευχαρίστησε την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Θηβαίων που αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Θήβας, τους γονείς, τους δασκάλους, τους διευθυντές, αλλά και τα παιδιά, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η εκδήλωση.

Τέλος, ο κ. Γκέλης τόνισε ότι ελπίζει πως αυτή η αποκριάτικη εκδήλωση θα γίνει παράδοση και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αποκριατικη μαθητικη παρελαση