Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

Σήμερα ο καθαρισμός περιοχής του Μοσχοποδίου από τη MEGAPLAST και τη we4all

Στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου για το φετινό καλοκαίρι, σήμερα το πρωί, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση we4all σε συνεργασία με την MEGAPLAST, ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό, τον καθαρισμό μιας συγκεκριμένης διαδρομής του άλσους Μοσχοποδίου, πλησίον του θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη».
Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑμεΑ «Άγιοι Ανάργυροι» και τα παιδιά. Όπως επίσης και εργαζόμενοι στον Δήμο Θηβαίων.
Με εκκίνηση από το σημείο του θεάτρου στο Μοσχοπόδι οι ομάδες συντονίστηκαν για να «χτενίσουν» τη διαδρομή, συλλέγοντας σκουπίδια και εύφλεκτη ύλη όπως το γυαλί κ.ά. ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έναρξης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κος Γιώργος Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, κος Νίκος Κοβάνης ήταν εκεί για να ενθαρρύνουν τη δράση, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήριά τους στους εθελοντές και τους διοργανωτές.
Η εταιρεία MEGAPLAST με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και φροντίδας για τον τόπο στον οποίο δραστηριοποιείται προσέφερε μπλουζάκια, καπέλα , γάντια, σακούλες αλλά και βιβλία οικολογικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου στα παιδιά. Προσέφερε, επίσης, κουτιά με βιολογικά τρόφιμα ενώ στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα στο κοσμικό κέντρο Μπάρμπα – Γιάννης στο Μοσχοπόδι.
Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και οφείλουμε όλοι είτε συλλογικά μέσα από δράσεις είτε ως ατομική στάση και συμπεριφορά, να προστατεύσουμε τα δάση και τις περιοχές με πυκνή βλάστηση έναντι στην απειλή της πυρκαγιάς.
Μια τέτοια πρωτοβουλία ας αποτελέσει το έναυσμα που θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει πολλούς, μικρούς και μεγάλους, ακονίζοντας πρώτα απ’όλα την περιβαλλοντική μας συνείδηση.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MEGAPLAST