Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα των Συλλόγων

«Πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία»: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από τη ΧΕΝ Θήβας

Η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετέχει στον εορτασμό των πενήντα χρόνων της Ευρωπαϊκής ΧΕΝ, με δράσεις που θα πραγματοποιήσουν οι ΧΕΝ Θήβας και Κομοτηνής, με τον γενικό τίτλο:

«Ένας ασφαλής κόσμος για τις γυναίκες – Σώμα, Πνεύμα, Ψυχή»

Ειδικότερα, η ΧΕΝ Θήβας θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις, ανοικτές στην τοπική κοινωνία, εντός του Οκτωβρίου 2021:

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.00 το πρωί – Εκδήλωση με τίτλο: «Πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία» – η ΧΕΝ Θήβας διοργανώνει περίπατο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, από την Κεντρική Πλατεία της Θήβας μέχρι το Μοσχοπόδι, όπου θα ακολουθήσει συζήτηση/ενημέρωση από την κ. Δήμητρα Βενιζέλου MD, MSc Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο, για θέματα σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών και την πρόληψη γυναικολογικών νοσημάτων.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10.00-10.15 – Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας
10.15-10.45 – Περίπατος μέσω πεζόδρομου Επαμεινώνδα, οδών Ετεοκλέους,
Αναπαύσεως, Αγίου Λουκά, Αγίας Φωτεινής, μέχρι το Μοσχοπόδι.
10.45-11.30 – Ενημέρωση/Συζήτηση/Κέρασμα
11.30 – Λήξη της εκδήλωσης

Θα ληφθεί πρόνοια για την τήρηση όλων των μέτρων που αφορούν στον περιορισμό της πανδημίας COVID-19.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6μμ. – Διαδικτυακή εκδήλωση/ομιλία με θέμα: «Αποφασίζω για το σώμα μου» με την Κοινωνική Επιστήμονα, Δρ Μαρούλα Κανταράκη, σχετικά με τις αποφάσεις των γυναικών που αφορούν το σώμα, τη σεξουαλικότητα και την υγεία τους.

*Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή ΧΕΝ:
Η ιδέα γεννήθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΧΕΝ, το 1971, στην Άκρα της Γκάνα, όταν Πρόεδρος της Παγκόσμιας ΧΕΝ ήταν η Ελληνίδα Αθηνά Αθανασίου.
Δημιουργήθηκε ως όργανο συνεργασίας και συντονισμού των ΧΕΝ της Ευρώπης και η ΧΕΝ Ελλάδος ήταν ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Σήμερα εκπροσωπεί 27 Εθνικές ΧΕΝ-μέλη της σε όλη την Ευρώπη.
Οι σκοποί και οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι και αφορούν στο να ακούγονται οι φωνές των νέων γυναικών στα διάφορα Ευρωπαϊκά Φόρουμ, να μοιράζονται τις ευκαιρίες για αμοιβαία εκπαίδευση και ανταλλαγή καλών πρακτικών για την ανάπτυξη της ηγεσίας και της συλλογικής δύναμης των γυναικών, την επίτευξη των γυναικείων δικαιωμάτων (ισότητα, δικαιοσύνη, ειρήνη, υγεία, ελευθερία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια), σε έναν κόσμο χωρίς βία και διακρίσεις και ένα βιώσιμο περιβάλλον.