Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

Πολυθεματικό  επετειακό Forum του STAR Κεντρικής Ελλάδας με θέμα : «Τα πολιτικά κόμματα στην Αυτοδιοίκηση»

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 παρευρέθηκαν στo επετειακό πολυθεματικό Συνέδριο για τα 30 χρόνια του Star Kεντρικής Ελλάδας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ.Γιώργος Αναστασίου, ο Δήμαρχος Λειβαδέων κ.Ιωάννης Ταγκαλέκας, 0 Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής καθώς και ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ.Νίκος Σουλιώτης, ως επίσημοι ομιλητές επί του θέματος «Τα πολιτικά κόμματα στην Αυτοδιοίκηση».

Σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων και οξύτατων πολιτικών αντιπαραθέσεων, μοιραία η πόλωση του κλίματος των εθνικών εκλογών παρασύρει και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην κατεύθυνση ταύτισης της «κυρίαρχης» πολιτικής δύναμης με τους θεσμικούς βαθμούς διοίκησης.

Πάνω σε αυτή τη συλλογιστική κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι ομιλητές με πρώτο τον Δήμαρχο Θηβαίων κ.Γιώργο Αναστασίου να σημειώνει μεταξύ άλλων πως

«Ο κάθε Δήμαρχος έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και οραματισμό γιατην ποιοτικότερη διαβίωση του κοινωνικού συνόλου. Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού των εκλογέων υπάρχει η σύνδεση των Δημάρχων με τα αντίστοιχα κόμματα από τα οποία προέρχονται ωστόσο αυτό δεν παίζει τον κυρίαρχο ρόλο. Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο απέναντι στην «κυρίαρχη» δύναμη. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές βαρύνουσα σημασία έχει η προσωπικότητα του Δημάρχου, οι ικανότητες κάθε υποψηφίου για δημιουργική διακυβέρνηση και επίλυση προβλημάτων. Στην ερώτηση αν τον ανησυχεί το πολιτικό προεκλογικό κλίμα απάντησε πως «οδηγούμαστε σε μια μακρά και τοξική προεκλογική περίοδο λόγω μιας πολυεπίπεδης κρίσης που σίγουρα αντανακλάται και στην τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα στο δημόσιο βίο»

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Λειβαδέων κ.Ιωάννης Ταγκαλέκας τόνισε πως η Πολιτική πρέπει να στηρίζεται στους άξονες της ειλικρίνειας και της πολιτικής εντιμότητας και όχι σε προσωπικές εμμονές ματαιοδοξίας ενώ ο Δήμαρχος Δελφών κ.Παναγιώτης Ταγκαλής σχολίασε ότι το συγκεκριμένο κλίμα θα επηρεάσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές ωστόσο εμείς θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή και τέλος ο Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Νίκος Σουλιώτης σχολίασε ότι, κατά τη γνώμη του, ο κόσμος θα εκτονωθεί στις βουλευτικές εκλογές και όλοι θα είναι πιο ψύχραιμοι στις αυτοδιοικητικές.

ΦΟΡΜΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ forum star