Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

Πλήθος κόσμου στα Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου Ελλοπίας και στην Επιστημονική Ομιλία για την Άνοια

  

Ο Δήμος Θηβαίων, η Δημοτική Κοινότητα Ελλοπίας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Άνοιας Δήμου Θηβαίων οργάνωσαν τα εγκαίνια του Πνευματικού – Συνεδριακού Κέντρου Ελλοπίας τα οποία διαδέχθηκε επιστημονική ομιλία από κορυφαίους ομιλητές για τη νόσο Alzheimer σήμερα, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στην Ελλοπία.

Καλεσμένοι από τον Δήμο Θηβαίων , Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων , Δημοτικοί Σύμβουλοι , Πρόεδροι και Σύμβουλοι Τοπικών Συμβουλίων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ο Ιερώνυμος ο οποίος τιμήθηκε για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, χοροστάτησε στη λειτουργία του Αγιασμού, ανάμεσα στους συλλειτουργούς του, ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, Γεώργιος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ιστορική αποτύπωση του έργου και σε αυτό το πλαίσιο απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες αναμνηστικά σε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του ανάμεσα σε αυτούς ο πρώην Δήμαρχος Θίσβης κ. Κώστας Κοβάνης, ο πρώην Δήμαρχος Θήβας κ. Σπύρος Νικολάου, ο Πρόεδρος Ελλοπίας την τετραετία 2014-2019, κ. Στέργιος Σιαπάτης.

 

Τιμητική πλακέτα έλαβαν επίσης εκπρόσωποι των εταιρειών ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ Α.Ε., Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. καθώς και της MOTR OIL RENEWABLES ENERGY ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την προσφορά τους στην κοινότητα της Ελλοπίας και στην ευρύτερη περιοχή. Για την κοινωνική τους παρέμβαση στην εκπαίδευση, στην υγεία, την προαγωγή του αθλητισμού, τη στήριξη του αθλητισμού και την ενίσχυση των περιβαλλοντικών δράσεων.

Η Ψυχίατρος – Νευρολόγος, δρ. Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη Νόσο Alzheimer, έδωσε το επιστημονικό στίγμα μέσα από μια οργανωμένη παρουσίαση ενημέρωσης για την εκφυλιστική ασθένεια που απειλεί όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας. Η κα Σακκά τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά της στην Επιστήμη και την Κοινωνία.

Την ομιλία της κας Σακκά συμπλήρωσε ο Ψυχολόγος, δρ Γεροντολογίας κ. Κωστής Προύσκας, Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας Alzheimer Aθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος ΜΦΗ Άκτιος, με θέμα τις προκλήσεις και τις δυσκολίες στην οικογενειακή φροντίδα ατόμων με άνοια.

Η ονοματοδοσία του Πνευματικού Κέντρου η οποία αποκαλύφθηκε από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Ο Γιώργος Αναστασίου, είναι «Σπυρίδων Κουτσούρης» και αφιερώνεται στη μνήμη του αγαπημένου συντοπίτη τους που έφυγε άδικα από τη ζωή εξαιτίας του  Covid.

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θηβαίων και Ιατρός κ. Ο Αναστάσιος Καμούτσης σχεδίασε και υλοποίησε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση που θα θυμόμαστε για καιρό.

Η Δημοσιογράφος και Κοινωνιολόγος κ.Όλγα Μάμαλη παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση.

Ευχή όλων οι τοπικές κοινωνίες να αποκτούν πνοή και η εν λόγω εκδήλωση να αποτελέσει το πρελούδιο πολλών ακόμη αξιόλογων και ωφέλιμων για τους πολίτες, δράσεις με ορμητήριο στο σύγχρονο Πνευματικό – Συνεδριακό Κέντρο της Ελλοπίας. 

Ευχόμαστε να είναι καλορίζικο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΟΠΙΑΣ