Τα Νέα του Δήμου, Τα Νέα των Συλλόγων

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή, 13/08 η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και άλση

Παρατείνεται έως την Παρασκευή, 13 Αυγούστου και ώρα 6:00 το πρωί η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου(ΦΕΚ αρ. 138/Α΄/5-08-2021), η οποία προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση, καθώς και κάθε δραστηριότητας που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμα.
Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ και λόγω της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια, έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών.
Ειδικότερα,
απαγορεύεται στο σύνολο της επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς και άλση. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.
απαγορεύεται, στο σύνολο της επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως ενδεικτικά εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση(π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης(π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης(π.χ. μελισσοκομία). Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Δευτέρα 09 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.