Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Μήνας αφιερωμένος σε δράσεις για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού ο Οκτώβριος, σε μία κοινή προσπάθεια για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου που προσβάλλει τις γυναίκες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1,5 εκατομμύριο γυναίκες διαγιγνώσκονται ετησίως με καρκίνο στο στήθος, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις μία στις οκτώ γυναίκες θα εμφανίσουν τη νόσο στη διάρκεια της ζωής τους. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 4.500 γυναίκες εμφανίζουν κακοήθεια στο μαστό.
«Η πρόληψη αποδεδειγμένα σώζει ζωές. Γι’ αυτό και καλώ όλες τις γυναίκες να εντάξουν τον προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Ας νικήσουμε τον φόβο, φροντίζοντας τον εαυτό μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.
Δεδομένου ότι ο προληπτικός έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν να αποβούν σωτήρια «όπλα» για την εξέλιξη της νόσου, ο Δήμος Θηβαίων προγραμματίζει σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Στολίζουμε το Δένδρο της Ζωής: Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, 25 Οκτωβρίου, και με πρωτοβουλία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θηβαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο, ΚΑΠΗ, Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής ΔΗΚΕΘ, Κέντρο Κοινότητας) στολίζουμε στον κεντρικό πεζόδρομο της Θήβας την ελιά -το δένδρο που συμβολίζει τη μακροζωία- με ροζ και φούξια πεταλούδες. Στο πλαίσιο της δράσης, θα μοιρασθούν ενημερωτικά φυλλάδια για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Περπατάμε μαζί ενάντια στον καρκίνο του μαστού: Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στον περίπατο που διοργανώνει το Κέντρο Υγείας Θήβας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας(ΣΔΥΜ). Ο περίπατος θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, στο άλσος του Μοσχοποδίου. Σημείο συνάντησης στο Θέατρο, ώρα 16:30.

  • Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο περίπατος στο δάσος του Μοσχοποδίου, που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το απόγευμα στις 16:30, μεταφέρεται για την επόμενη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, την ίδια ώρα.

Κάνουμε την πρόληψη στάση ζωής: Το Διαγνωστικό Εργαστήριο Θηβών, συμμετέχοντας στις δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, προσφέρει έως τα τέλη Οκτωβρίου, 21 δωρεάν μαστογραφικές εξετάσεις σε οικονομικά αδύναμες γυναίκες και κατόπιν ραντεβού (περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22620-21616).

Φωταγώγηση του Παλαιού Δημαρχείου στα ροζ: Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θηβαίων «ντύνει» ένα εμβληματικό κτήριο της πόλης στα ροζ, το χρώμα που συμβολίζει τη διεθνή καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η συμβολική φωταγώγηση έχει προγραμματισθεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.