Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Ο Δήμος Θηβαίων θυμάται και τιμά τον προσφυγικό Ελληνισμό της Μικράς Ασίας

Ένα νοερό και συνάμα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο και στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν όσοι παραβρέθηκαν χθες Κυριακή 10 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο, με αφορμή την επετειακή εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας(ΔΟΘ).

Με κεντρικό σύνθημα «Θυμάμαι και τιμώ», στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε το βιβλίο των Δημήτρη Αλεξάνδρου «Παραμύθία Προσφυγιάς» και Τάσου Κακλαμάνη-Γιώργου Μιχελάκου «Λυκιακά Ποιητικά».

Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από τις μελωδίες μικρασιατικών τραγουδιών, ενώ επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Θήβας.

«100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τιμούμε και θυμόμαστε εκείνους που ξεριζώθηκαν από τη Γη της Ιωνίας με μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων. Η Μικρασιατική καταστροφή δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της πατρίδας μας. Eιδικά για την πόλη της Θήβας, μια πόλη που φιλοξένησε Μικρασιάτες πρόσφυγες, αποτελεί κομμάτι της τοπικής, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις της οικογενειακής μας ιστορίας. Είναι χρέος μας να κρατήσουμε τις μνήμες ζωντανές και για τις επόμενες γενιές», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαίνουσες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων η βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων, κ. Εύα Τζουβελέκη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, ο πρόεδρος του ΔΟΘ, κ. Σταμάτης Καλαμιώτης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου και κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Χαρέμης, κ. Αποστόλης Δαγδελένης και κ. Σταμάτης Χαλβατζής.