Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Ο αθλητισμός «ασπίδα» των νέων μπροστά στις εξαρτήσεις

Η προστασία των νέων από τις εξαρτήσεις και η συμβολή του αθλητισμού σε αυτό συζητήθηκαν κατά την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός», που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A., με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων. Την εκδήλωση πλαισίωσαν ως κεντρικοί ομιλητές οι:
Ελένη Μπακούρη, πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Ναρκωτικών του Γενικού Χημείου του Κράτους
Μιχάλης Ραχωβίτσας, προπονητής Μπάσκετ
Τερέζα Κάτρη – Bowles, ψυχολόγος
Ντέπυ Πάγκα – ηθοποιός – κοινωνιολόγος
Ιωάννης Καραπανάγος – υποστράτηγος ε.α.- μέλος P.A.D.A.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεώργιος, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ιωάννης Περγαντάς, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γεώργιος Αναστασίου και ο επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδρυτής του Ινστιτούτου P.A.D.A., κ. Ιωάννης Ραχωβίτσας.

«Η οικογένεια αποτελεί μια πολύ ισχυρή «ασπίδα», όπως και η ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός εκτός από τη σωματική προάγει και την ψυχική υγεία, αποτελεί μέσο εκτόνωσης, συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικότητας των εφήβων. Ταυτόχρονα, σε έναν κόσμο με λάθος πρότυπα, οι αθλητές μπορούν να αποτελέσουν το σωστό παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους μας, εκπέμποντας το μήνυμα ότι με σκληρή δουλειά, κόπο, επιμονή και θέληση, μπορεί κανείς να πετύχει το όνειρό του», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων.

Mεταξύ άλλων, τονίσθηκε ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προστασία από ναρκωτικά, σε συνεργασία με την οικογένεια, τα σχολεία, την κοινωνία και την Εκκλησία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Κώστας Μπακομήτρος, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, κ. Ιωάννης Σταθάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων, κ. Εύα Τζουβελέκη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιος Παπασπύρου, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής του ΕΠΑΛ Θήβας, κ. Κώστας Χαρέμης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, κ. Αποστόλης Δαγδελένης, o επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Γιώτα Σιδερά-Χουλιάρα, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς.