Τα Νέα του Δήμου

Οι Φορείς της Θήβας ΜΑΖΙ στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή φορέων και σχολείων πραγματοποιήθηκε η δράση ευαισθητοποίησης για τον γυναικολογικό καρκίνο, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων- ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘ) σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Θήβας, την Τ.ΟΜ.Υ Θήβας και το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας (Πρόταση Ζωής).

Η δράση περιελάμβανε εκστρατεία ενημέρωσης και διανομή σχετικών φυλλαδίων, μέσω του περιπτέρου που στήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το οποίο στολίστηκε με μπαλόνια ροζ, που είναι το χρώμα που έχει επιλεγεί για την εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού καθώς και πρόγραμμα θεραπευτικής γιόγκα, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Πάμε Μαζί”.

Στην δράση συμμετείχαν επίσης: το Περιφερειακό Τμήμα Θήβας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων- Βάση Ετοιμότητας Βοιωτίας και μαθητές από τα 7ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία και το 5ο Γυμνάσιο Θήβας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου παρευρέθηκε στην εκδήλωση- μαζί τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Αναστάσιο Καμούτση και την Αντιπρόεδρο του ΔΟΘ κα Ιουλία Κοντού- και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές για την επιτυχημένη δράση, τονίζοντας τη μεγάλη αξία της πρόληψης στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού και εν γένει σε θέματα υγείας, όπως σοφά υποστήριζε και ο Ιπποκράτης λέγοντας “κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν”.

Οι συνδιοργανωτές ευχαριστούν θερμά για τη σημαντική συμβουλή τους στην υλοποίηση της δράσης:

Τον ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( SOUND SYSTEMS) – ΜΟΥΣΙΚΗ
Την ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΙΑΝ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ
Το ΚΑΦΕ ΘΕΑΤΡΟ
Τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΑΣΑΠΗ ( ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΟ) – ΜΠΛΟΥΖΕΣ
Τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ – ΜΠΛΟΥΖΕΣ
Το “ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ” ( ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ)
Την ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΟΥ
Την ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΒΑΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ
Το κατάστημα ΖΟΥΛΑΜΟΓΛΟΥ – ΜΠΑΛΟΝΙΑ
Το 7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΗΒΑΣ
Το 8Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΗΒΑΣ
Το 5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Το “ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ” (ΦΥΛΛΑΔΙΑ)
Το “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” ( ΦΥΛΛΑΔΙΑ)
Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ
Τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΗΒΑΣ
Την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΘΗΒΑΣ