Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Οι μαθητές της ΣΤ του 5ου Δημοτικού επισκέπτονται τον Δήμαρχο με ευχές και αιτήματα

Σήμερα 21/12/2022 οι μαθητές του ΣΤ1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας επισκέφτηκαν το Γραφείο του Δημάρχου και συνομίλησαν μαζί του. Οι μικροί μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος της Έκθεσης και των επιχειρηματολογικών κειμένων συνέταξαν επιστολές προς τον Δήμαρχο μέσα από τις οποίες προέβαλαν τα αιτήματα και τις αγωνίες τους σχετικά με την κοινωνική πραγματικότητα στην πόλη της Θήβας.

Ο Δήμαρχος, κος Αναστασίου αφού συζήτησε μαζί τους σχετικά με τις επιστολές, παρατήρησε ότι οι μικροί μαθητές είχαν εύστοχα και αποκρυσταλλωμένα επιχειρήματα και συγκεκριμένα διατύπωσε ότι: “ Με κάνει χαρούμενο που έχουμε σκεπτόμενα παιδιά και αυτό οφείλεται στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, για εμένα τα παιδιά είναι ήδη «ενεργοί πολίτες» και είναι καλό που δείχνουν διάθεση συμμετοχής στα κοινά. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και ό,τι δημιουργούμε τώρα και οφείλουμε να τους παραδώσουμε, ελπίζουμε να είναι καλύτερο από αυτό που παρέδωσαν οι προηγούμενοι σε εμάς».

Αφού ανταλλάξανε ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος τα παιδιά χάρισαν χειροποίητες, από τα ίδια, χριστουγεννιάτικες κάρτες και ζωγραφιές. Ακολούθησαν κεράσματα στα παιδιά και το γραφείο γέμισε με την παιδική ενέργεια, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη.