Τα Νέα του Δήμου

Νεότερα Μέτρα Προστασίας: Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων, του Κινηματογράφου, του Ωδείου, των ΚΑΠΗ του Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, το οποίο μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης (βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια) και έχει άμεση εφαρμογή:

Όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ευθύνης του Δήμου Θηβαίων καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) αναστέλλουν τη λειτουργία τους για 14 ημέρες.

Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Υπουργός είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Συμπληρωματικά, ως προς τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος για την προστασία από τον κορονοϊό:

• αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία του Δημοτικού Χειμερινού Κινηματογράφου Θήβας και του Δημοτικού Ωδείου Θήβας

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα ακόλουθα, όπως αυτά αποφασίστηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Θηβαίων :

Προληπτική απολύμανση του Δημοτικού Σταδίου Θήβας, όπως προτρέπει το Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού
• Εντατικοποίηση της καμπάνιας ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας από τον ιό και ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με προτροπή για περιορισμό των μετακινήσεων των ομάδων αυτών
• Αναστέλλονται για 4 εβδομάδες όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου και των φορέων-οργανισμών ευθύνης του καθώς επίσης και οι ιδιωτικές που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε δημοτικούς χώρους.
• Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του ΔΟΘ Δήμου Θηβαίων για 4 εβδομάδες