Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

Μια μαγική βραδιά μουσικής και μπαλέτου από το Δημοτικό Ωδείο Θήβας

Το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου στο θέατρο Μοσχοποδίου , το Δημοτικό Ωδείο Θήβας έδωσε μια υπέροχη συναυλία επετειακού χαρακτήρα για τα 20 χρόνια της λειτουργίας του που ενθουσίασε το θηβαϊκό κοινό.

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θηβαίων έδωσε όπως πάντα τον καλύτερο μουσικό εαυτό της, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Κώστα Ρίζου ενώ στο βάθος στέκονταν η Χορωδία, η σύσταση της οποίας αποτελούνταν από κάθε ηλικίας μέλη, ερμηνεύοντας τραγούδια γνωστά μέσα από τον κλασσικό διεθνή κινηματογράφο που συνεπήραν μοναδικά και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

  Η κ. Νίκη Πανταζάτου , η διευθύντρια του δημοτικού Ωδείου και καθηγήτρια έκανε μια βραχεία αναδρομή της διαδρομής του Ωδείου μέσα στα χρόνια. Φανερά συγκινημένη αποτύπωσε τις στιγμές – ορόσημα της διαδρομής τους, μιλώντας παράλληλα για  τις πολλαπλές διακρίσεις, τα μετάλλια και τα βραβεία των σπουδαστών τους, σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς.

Στο backround, τις εντυπώσεις έκλεψε το μπαλέτο του Δημοτικού Ωδείου, με τις νεαρές χορεύτριες να μετουσιώνουν τη μουσική σε σωματική έκφραση, με σκηνική παρουσία που θα ζήλευαν καταξιωμένοι επαγγελματίες, υπό τις χορογραφίες της καθηγήτριας κ. Νατάσσας Κόλλια.

Στο πιάνο απολαύσαμε την κ. Φανή Μπαλάφα ενώ στο τραγούδι την κ. Τζίνα Περγάμαλη, οι οποίες συνέβαλλαν μοναδικά στην τελειοποίηση αυτής της αριστουργηματικά ποιοτικής παράστασης.

  O Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου στάθηκε εμφατικά στην ανάγκη εναγκαλισμού κάθε σοβαρής προσπάθειας που προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό μιλώντας για την καλλιέργεια της αισθητικής και την σημασία της.

  Παρόντες στην συναυλία ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αποστόλης Δαγδελένης, Θωμάς Καταπόδης, Γιώργος Παπασπύρου, Βαγγέλης Ανδριανός και Παναγιώτης Νίκας όπως επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίνα Κατσιμίχα και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη.

  Ευχή μας να συνεχίσουν όλοι, καθηγητές και μαθητές να εργάζονται με τον ίδιο ακάματο τρόπο, με ζήλο , μεράκι και αφοσίωση υπηρετώντας την τέχνη της ψυχής που είναι η μουσική και να προσφέρουν στο φιλόμουσο κοινό υψηλής αισθητικής παραστάσεις που προάγουν την αληθινή ψυχαγωγία που όλοι έχουμε ανάγκη!

 

Στα επόμενα 20 χρόνια, λοιπόν!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΗΒΑΣ