Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

Με επιτυχία διεξήχθη ο ΔΕΗ – Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 : Το σπριντ στην Θήβα και η νίκη

Το Σάββατο 18 Μάϊου 2024 μεταξύ των ωρών 16.00 και 17.00 μ.μ. έλαβε χώρα ο ΔΕΗ – Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – Cycling Greece, και το 4ο Ετάπ με εκκίνηση από την Σπερχιάδα και τερματισμό στην πόλη της Χαλκίδας.

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Θηβαίων ήταν οι περήφανοι συνδιοργανωτές σε αυτό το υψηλού επιπέδου τουριστικό και αθλητικό γεγονός εφάμιλλο των ευρωπαϊκών ποδηλατικών γύρων.

120 αθλητές από όλο τον κόσμο διέσχισαν τη «ραχοκοκαλιά» της χώρας που ενώνει τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας με εκκίνηση από τη Θεσσαλονίκη και τερματισμό στην Αθήνα.

Το 4ο ετάπ, το μεγαλύτερο σε απόσταση του αγώνα (196,88χλμ) έκανε σπριντ στην πόλη της Θήβας με την εξής διαδρομή : Άγιος Αθανάσιος, Μουσείο, Πινδάρου, Βουρδουμπά, Γηροκομείο ΟΧΕΚ, Οπλαρχηγού Βόγκλη.

Οι αθλητές ξεκίνησαν στις 12:30 το μεσημέρι από την έδρα του Δήμου Μακρακώμης, την Σπερχειάδα και τον Νομό Φθιώτιδας, πέρασαν από τη Λαμία, όπου είναι τοποθετημένο το πρώτο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας (χλμ 27.9) και αφού ανέβηκαν στο Χάνι Καρανάσιου (ανάβαση 2ης κατηγορίας, χλμ 49.8), συνέχισαν νότια, στην Λειβαδιά και τη Θήβα, όπου βρίσκονταν τα δυο επόμενα ενδιάμεσα σπριντ ευθείας (χλμ 117.2 και 161.9 αντίστοιχα).

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο του Ρικάρντο Τσόιντλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προσφέροντας ξεχωριστό θέαμα και ανώτερη οργάνωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2024