Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1η Μαΐου. Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες της εργατικής τάξης. Ημέρα των λουλουδιών και της άνοιξης.
Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία, διαχρονικό σύμβολο των διεκδικήσεων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές.
Φέτος τη γιορτάζουμε υπό τη βαριά σκιά του πολέμου στην Ουκρανία. Την 1η του Μάη στέλνουμε ηχηρό μήνυμα για αποκατάσταση της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, για Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ευημερία.
Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Και τώρα, η κοινωνία δοκιμάζεται εκ νέου από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, δίνοντας χαριστική βολή στους αδύναμους και συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τη μεσαία τάξη.
Και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Δήμος Θηβαίων πασχίζει με τα μέσα που διαθέτει να βρίσκεται στο πλευρό των κοινωνικά ευάλωτων, στο πλευρό των εργαζομένων, που βιώνουν μεγάλη αβεβαιότητα και ανασφάλεια, στο πλευρό των επιχειρήσεων, που «γονατίζουν» υπό το βάρος των ανατιμήσεων.
Η κοινωνία μας πρέπει να παραμείνει ενωμένη και δυνατή. Όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Και θα συνεχίσουμε να πασχίζουμε για έναν κόσμο πιο δίκαιο, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και πολέμους. Για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς στερεότυπα, χωρίς διαχωρισμούς.

Καλή Πρωτομαγιά με υγεία σε όλους!