Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

Κλιμακώνονται ολοένα οι κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θήβας  

 

  Σήμερα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη κινητοποίηση των φορέων της Θήβας ενάντια στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου της στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θήβας στο ύψος του Στρατοπέδου. Τη συγκέντρωση συμπλήρωσε ο συμβολικός αποκλεισμός της Παλαιάς Εθνικής Οδού για περισσότερο από μισή ώρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει συνέχεια στο πρωταρχικά μεγαλειώδες πανθηβαϊκό συλλαλητήριο, μετά τη συνάντησή της με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ι. Μπούγα καθότι ο ίδιος, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, δεν έκανε δεκτό το αίτημα των φορέων της Θήβας, εμμένοντας στη λογική ότι στη Βοιωτία θα παραμείνει ένα Πρωτοδικείο ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός θα λάβει την Απόφαση για το ποιο από τα δύο Πρωτοδικεία θα πάρει την έδρα αυτή, υποβαθμίζοντας το άλλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών δόθηκε και από μια αντιπροσωπεία νέων αγροτών που συνέδραμε στη συγκέντρωση κλείνοντας τον δρόμο με τα τρακτέρ, μια μόλις μέρα μετά τη δική τους ηχηρή κινητοποίηση για τη δικαίωση των  αιτημάτων του πρωτογενούς τομέα.

Στην κάμερα του STAR Kεντρικής Ελλάδος, που κάλυψε το γεγονός, μίλησε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, κ. Σωσώ Μανάρα, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου καθώς και οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Τουλουμάκος και κ. Αλέκος Στάικος.

Στη Θήβα αναμένεται ακόμα μια μεγάλη κινητοποίηση στο πλαίσιο της Πανυγειονομικής Απεργίας που θα διεξαχθεί από το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήβας την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ