Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

Επισκέψεις σχολείων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας στις 25 & 26/01/2024.

Την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στη Βιβλιοθήκη τους μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Απόστολος Δαγδελένης που παραβρέθηκε στις επισκέψεις, τους καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν την Βιβλιοθήκη.
Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν για το ιστορικό της Βιβλιοθήκης, για το έργο και την λειτουργία της, το ρόλο και την αξία των βιβλιοθηκών, την διαδικασία εγγραφής νέων μελών και δανεισμού βιβλίων από την Βιβλιοθηκονόμο Μάγδα Παπαδοπούλου.
Ακολούθησε δράση φιλαναγνωσίας με την ανάγνωση του παραμυθιού «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο» του Charlie Mackesy εκδ. Παπαδόπουλος. Ένα παραμύθι που αφηγείται μια ιστορία φιλίας ανάμεσα σ’ ένα φιλομαθές αγόρι με περίσσια περιέργεια για τον κόσμο γύρω του, έναν τυφλοπόντικα λαίμαργο και γεμάτο ζωή, μια αλεπού κουρασμένη από τις κακουχίες, κι ένα σοφό και ευγενικό άλογο. Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα έφτιαξε από μία αφίσα με μότο τις αγαπημένες φράσεις από το βιβλίο και την συμπλήρωσαν με ζωγραφιές και χρώματα.
Στο τέλος, οι μαθητές μας αποχαιρέτησαν ευχαριστημένοι που ταξίδεψαν στον υπέροχο κόσμο του βιβλίου και της Βιβλιοθήκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ βιβλιοθηκη