Νέα – Ανακοινώσεις

Επίσκεψη μαθητών του 4ου Γυμνασίου Θήβας στον ΧΥΤΑ Θήβας

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 μαθητές και καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Θήβας επισκέφθηκαν τον ΧΥΤΑ Θήβας.

Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν τόσο για το σχεδιασμό και τη λειτουργία του ΦοΔΣΑ όσο και για τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας, την υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) καθώς και την ανάπτυξη των δράσεων ‘’διαλογή στην πηγή’’ και ‘’ανακύκλωση’’.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μαθητών, των καθηγητών και των στελεχών του ΦοΔΣΑ. Οι μαθητές έθεσαν διάφορα ερωτήματα που τους δημιουργήθηκαν από την επίσκεψή τους στον χώρο, τόσο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και της ΜΕΑ, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.

Παράλληλα, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης στους οικείους τους.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.