Νεα, Νέα – Ανακοινώσεις

Επίσκεψη Δημάρχου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων προκειμένου να αναδειχθεί ο ρόλος τους και ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται με τη σύγχρονη κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού διεξάγονται ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Γιώργος Αναστασίου επισκέφτηκε το πρωί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, συνομίλησε με τους υπεύθυνούς του αλλά και με μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης που ήρθαν να το επισκεφτούν.
Το απαράμιλλης ομορφιάς και μοναδικής σπουδαιότητας – λόγω όλων των αρχαιοτήτων που φιλοξενεί, καλύπτοντας ένα τεράστιο εύρος εποχών ιστορικά – , Μουσείο αποτελεί το καύχημα όλων των πολιτών της Θήβας και των γύρω περιοχών.
Ο Δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας που βρέθηκε σήμερα εκεί, σημείωσε πόσο σημαντική είναι η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών όπως επίσης αναφέρθηκε και στην ανάπλαση της Πλατείας Κεραμοπούλου (παραπλεύρως της εισόδου του Μουσείου) που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωσή της.
«Το έργο αυτό θα αναδείξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την αίγλη του Μουσείου γιατί δεν θα μπορούσε η πλαισίωση ενός τόσο σημαντικού χώρου να είχε μια λιγότερο καλή εικόνα.
Σε λίγο αναμένουμε την τελειοποίηση του εν λόγω έργου.» σημείωσε ο Δήμαρχος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκόσμια Ημέρα Μουσίων