Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Ενεργειακό κόστος και θέρμανση στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Θηβαίων με την Επιτροπή Παιδείας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Oι ανάγκες των σχολικών μονάδων στη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και κυρίως η θέρμανση των σχολικών αιθουσών συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της Επιτροπής Παιδείας με τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, ενώ από την Επιτροπή Παιδείας παρόντες ήταν ο πρόεδρος, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο κ. Παναγιώτης Γκέκας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Πίνδαρος», η κ. Βασιλική Μακρή, ως εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Διομήδης Κυριάκου, εκπροσωπώντας την ΕΛΜΕ Βοιωτίας, ο κ. Βασίλης Κουτουλούλης, οργανωτικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας και η κ. Φιλιώ Κατσιμίχα, προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Θηβαίων.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, ο κ. Αναστασίου διαβεβαίωσε την Επιτροπή Παιδείας ότι ο Δήμος θα δώσει προτεραιότητα στα ζητήματα λειτουργικών δαπανών των σχολείων, αξιοποιώντας την έκτακτη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την επαρκή θέρμανση των σχολικών αιθουσών στη διάρκεια του χειμώνα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Επιτροπή για τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία(ΚΕΠΕΑ) Θήβας-Βοιωτίας και την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.