Ανακοινώσεις ΔΕΥΑΘ, Νέα – Ανακοινώσεις

ΔΕΥΑ Θήβας : Mέτρα αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος υδροδότησης του οικισμού της Αλυκής

Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης σύσκεψη με την παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Γεωργίου Αναστασίου, του Αντιδημάρχου κ. Αναστασίου Καμούτση, του Προέδρου της Κοινότητας Ξηρονομής κ. Ευστάθιου Κεφαλά, της Διευθύντριας της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κας Βασιλικής Τσαμαδιά και στελεχών της Επιχείρησης, προκειμένου να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος υδροδότησης του οικισμού της Αλυκής.

Η πρόταση της επιχείρησης, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από τους παρευρισκόμενους, ήταν η μεταφορά πόσιμου νερού με ειδικό προς τούτο όχημα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων του Οικισμού, οι οποίες λόγω της θερινής περιόδου είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΘ ήδη από την Πέμπτη 6 Αυγούστου υλοποιείται η μεταφορά πόσιμου νερού στη δεξαμενή της Αλυκής για ενίσχυση της διατιθέμενης ποσότητας με θετικά αποτελέσματα.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη των επικείμενων έργων, της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης των οικισμών Αλυκής και Αγ. Νικολάου και της κατασκευής δεξαμενής ύδρευσης, αγωγών προσαγωγής και διασύνδεσης με το δίκτυο διανομής και ζωνοποίησης στην Αλυκή, έργα που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης του οικισμού της Αλυκής.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. καλεί τους κατοίκους του οικισμού της Αλυκής να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση και κυρίως να μην κάνουν χρήση νερού γι’ αρδευτικούς σκοπούς, ώστε να είναι δυνατή η υδροδότηση ολόκληρου του Οικισμού και να μην επιβληθούν περιοριστικά μέτρα και πρόστιμα, με δεδομένο ότι η δυνατότητα μεταφοράς νερού για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους είναι περιορισμένη.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΛΗΣ