Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Δήμος Θηβαίων: Σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου(ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου «Δάρδανος» για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση βροχοπτώσεων.

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία, εν όψει Φθινοπώρου και έναρξης της περιόδου των βροχοπτώσεων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίσθηκε η ανάγκη για συνεργασία και συντονισμό, καθώς και η λήψη προληπτικών μέτρων, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός φρεατίων, ρεμάτων κ.λπ., ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Παράλληλα, τονίσθηκε η σημασία ενημέρωσης των πολιτών για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας στην περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ενώ συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Βενιζέλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θηβαίων, κ. Λάμπρος Σερβετάς, οι εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας, κύριοι Αλέξανδρος Μεταξάς, Δημήτριος Δημητρίου και  Σωτήρης Τζουμανέκας, ο συνταγματάρχης κ. Σολωμίδης Δημήτριος ως εκπρόσωπος του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας, η διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών, κ. Σταυρούλα Μαλλίρη, ο κ. Μπότης Δημήτριος, ως εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΘ, ο αναπληρωτής διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Θηβαίων, κ. Επαμεινώνδας Χρυσικός, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και η κ. Κατερίνα Ψυχούλα, εκπροσωπώντας το Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφορίας(ΚΕΠΕΑ) Θήβας-Βοιωτίας.