Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Δήμος Θηβαίων: Προμήθεια εξοπλισμού για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων

ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος πραγματοποιεί ο Δήμος Θηβαίων, με ένταξη της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων στο Δήμο Θηβαίων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προαναφερόμενη πράξη, ύψους 1.303.860,00 €, αφορά στην προμήθεια κάδων – μέσων συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και εξοπλισμού για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων, προωθώντας κατά προτεραιότητα την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, τη διαλογή στην πηγή και την κομποστοποίηση.

Το δίκτυο που θα δημιουργηθεί αρχικά θα περιλαμβάνει 2.000 καφέ κάδους χωρητικότητας 50 λίτρων, 2.000 καφέ κάδους χωρητικότητας 120 λίτρων και 1.000 καφέ κάδους χωρητικότητας 240 λίτρων. Οι κάδοι αυτοί θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία στην επικράτεια του Δήμου Θηβαίων. Επίσης θα γίνει προμήθεια 400.000 βιοδιασπώμενων σάκων 10 λίτρων για τα επιλεγμένα νοικοκυριά και 10.000 βιοδιασπώμενων σάκων 50 λίτρων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για την αποκομιδή των κάδων προβλέπεται η προμήθεια ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας χωρητικότητας 6 κ.μ και δυο απορριμματοφόρα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12 κ.μ., ενώ για τη συχνή πλύση των κάδων και τον περιορισμό των δυσάρεστων οσμών, θα γίνει προμήθεια δύο αυτοκινούμενων πλυντηρίων κάδων.
«Η συλλογή βιοαποβλήτων αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ανακύκλωσης, προωθώντας λύσεις όπως η κομποστοποίηση και η διαλογή στην πηγή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιτρέψει στους πολίτες του Δήμου Θηβαίων να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία διαχείρισης αποβλήτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου ΕΔΩ.