Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Δήμος Θηβαίων: Η UrbanAct «μεταμορφώνει» σε έργο τέχνης τους τοίχους του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας

URBAN ACT 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

URBAN ACTΑρκούν λίγα χρώματα, αρκετή φαντασία και ταλέντο και οι μουντοί και άχρωμοι τοίχοι μεταμορφώνονται σε μικρά έργα τέχνης, αποκτώντας χρώμα και ζωή.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» που υλοποιεί η UrbanAct, ο streetartist LIFE IN COLOUR, σε συνεργασία με τον συντονιστή προγραμμάτων της UrbanAct Κυριάκο Ιωσηφίδη, υλοποίησαν ένα σύνολο τοιχογραφιών στο 9ο Νηπιαγωγείο Θήβας.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί τμήμα ενός συνολικότερου προγράμματος το οποίο υλοποιεί η UrbanAct υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων και τη στήριξη χορηγών, για το σχολικό έτος 2022-23.

Στην συγκεκριμένη δράση στο 9ο Νηπιαγωγείο, ο streetartist LIFE IN COLOUR δημιούργησε ένα ονειρικό περιβάλλον από φυτά και ζώα στο προαύλιο του σχολείου, συνδυάζοντας χρωματικές φόρμες με φιγούρες.

«Οι τοιχογραφίες της UrbanAct αποτελούν μία εικαστική παρέμβαση που προσθέτει μια ξεχωριστή πινελιά ομορφιάς στην πόλη μας. Ταυτόχρονα, οι δημιουργίες των καλλιτεχνών αποτελούν ερέθισμα πολιτισμού και τέχνης για τα παιδιά», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.
Το πρόγραμμα αποφασίστηκε έπειτα από τα πολλά αιτήματα που είχε δεχθεί η UrbanAct από γονείς και εκπαιδευτικούς, μετά τη δράση στο Δημοτικό σχολείο Βαγίων το 2021. Στόχος του προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» είναι να γεμίσουν οι σχολικές κοινότητες με χρώματα, αισιοδοξία και ελπίδα, δίνοντας παράλληλα κίνητρο στους μαθητές να εκφρασθούν μέσω της Τέχνης.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων, υλοποιήθηκε με τη φιλοξενία του 9ου Νηπιαγωγείου και με χορηγούς τις εταιρείες Novamix και Flame.