Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Δήμος Θηβαίων: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για ράμπες πρόσβασης και εξυπηρέτησης ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου

Mε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΧ, η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή ραμπών για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Θηβαίων», συνολικού προϋπολογισμού 57.660,00 ευρώ, ποσό το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το ΥΠΕΣ.

Το αντικείμενο του έργου αφορά :
την κατασκευή – προκατασκευή ραμπών πρόσβασης των ΑμεΑ σε 30 σχολικές μονάδες A’ θμιας εκπαίδευσης και σε 8 σχολικές μονάδες B’ βάθμιας εκπαίδευσης
την κατασκευή χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε 6 σχολικές μονάδες A’ βάθμιας εκπαίδευσης και σε 5 σχολικές μονάδες B’ βάθμιας εκπαίδευσης

«Mε την κατασκευή του έργου, τα σχολικά κτήρια γίνονται φιλικά και προσβάσιμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η είσοδος από τις ράμπες θα πραγματοποιείται με τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια, ενώ οι χώροι υγιεινής θα επιτρέπουν στα ΑμεΑ είσοδο, κίνηση, περιστροφή, καθώς και εύκολη χρήση τους.
Ο Δήμος Θηβαίων στέκεται έμπρακτα δίπλα στις σχολικές κοινότητες, επενδύοντας σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για μαθητές και μαθήτριες. Με την κατάθεση ώριμων φακέλων, συνεχίζει να εκμεταλλεύεται κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για έργα που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες του και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ», επισήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου ΕΔΩ