Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Δήμος Θηβαίων: Διανομή μασκών και αντισηπτικών σε γυμνάσια και λύκεια και διεξαγωγή rapid tests σε καθηγητές

ΓΥΜΝΑΣΙΑ -unsplash

Εν όψει της επικείμενης επιστροφής των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία από τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου –εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και κατόπιν των σχετικών αποφάσεων της κυβέρνησης– ο Δήμος Θηβαίων μοίρασε μάσκες και αντισηπτικά σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια, προκειμένου η επιστροφή να γίνει με ασφάλεια και σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο Δήμος, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου(rapid test) για τους καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων. Τα rapid tests θα διεξαχθούν τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου και ώρα 12:30 με 14:30 στην αίθουσα της χορωδίας. Η αίθουσα βρίσκεται απέναντι από το κεντρικό κτίριο του δημαρχείου.

Στην περίπτωση που επιτραπεί το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων, προβλέπονται τα υφιστάμενα μέτρα πρόληψης και ανάσχεσης της νόσου Covid-19, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών και σχολαστικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Γεώργιος Αναστασίου