Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Δήμος Θηβαίων: Έτοιμος προς παράδοση ο δρόμος Δομβραίνα – Μακαριώτισσα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δημοτικού δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακαριώτισσας, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ασφαλή και ταχύτερη πρόσβαση σε μια από τις ιστορικότερες μονές της Βοιωτίας, η οποία αποτελεί πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού. Ταυτόχρονα, διευκολύνεται η πρόσβαση και προς κτηνοτροφικές/γαλακτοκομικές μονάδες, αλλά και σε ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως είναι το αντλιοστάσιο της Δομβραίνας και το κανάλι του Μόρνου.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης «ασφαλτόστρωση δημοτικού δρόμου Δομβραίνα – Μακαριώτισσα Δήμου Θηβαίων», προϋπολογισμού 547.355,69 €, η οποία είχε υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, και τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου.

Την πορεία του έργου και τις εργασίες ασφαλτόστρωσης επιθεώρησαν από κοινού ο Δήμαρχος Θηβαίων, ο αντιδήμαρχος Θίσβης, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Δομβραίνας, κ. Κωνσταντίνος Μπούγιας.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο σύνολο του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ασφαλτόστρωση που οδηγεί προς την Ι.Μ. Μακαριώτισσας αποτελούσε ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, το οποίο καταφέραμε να εκπληρώσουμε. Με έργα μικρά και μεγάλα, πασχίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να βελτιώσουμε την εικόνα του τόπου μας », ανέφερε ο κ. Αναστασίου.