Τα Νέα του Δήμου

Ανακοίνωση Δημοτικού Οργανισμού Θήβας προς αθλούμενους

Ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων, με βάση τα νέα μέτρα προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19που αφορούν την περιοχή της Βοιωτίας, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στην τελευταία ΚΥΑ (23/10), ενημερώνει τα αθλητικά Σωματεία και τους δημότες για τα εξής:

• Καθορίζεται μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση (κατά τη διάρκεια προπονήσεων) με βάση το είδος του γηπέδου και την έκταση της επιφάνειάς του:

– Δημοτικό Στάδιο Θήβας: 75 άτομα
– Γήπεδα ποδοσφαίρου Δήμου Θηβαίων: 40 άτομα
– Ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ: 15 άτομα
– Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ: 15 άτομα
– Κλειστό Γυμναστήριο «Χρ. Βουδούρης»: 14 άτομα στην κύρια αίθουσα και από 1 άτομο στις αίθουσες με τα βάρη

• Κατά την είσοδο στις εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
• Η χρήση των αποδυτηρίων επιτρέπεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Σημειώνεται πως ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων στα αποδυτήρια καθορίζεται στα 9 άτομα (αφορά και τους αθλητές των Σωματείων).
• Επιβάλλεται η τήρηση ατομικών μέτρων υγιεινής (καθαριότητα, χρήση αντισηπτικώνκλπ) και αποστάσεων.
• Τα Σωματεία θα ενημερωθούν για τα αναλυτικά και εξειδικευμένα υγειονομικά πρωτόκολλα ανά άθλημα από την εκάστοτε Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Εκτός της τήρησης των παραπάνω μέτρων, πρέπει να σημειωθεί πως συνεχίζεται (όπου είναι εφικτό) η καταγραφή εισερχομένων και εξερχομένων αθλούμενων δημοτών με σκοπό τη διευκόλυνση τυχόν ιχνηλάτησης σε περίπτωση κρούσματος.
Στην περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία ο Νομός μας βρίσκεται στο επίπεδο «Αυξημένης Επιτήρησης», οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, σύνεση, ατομική αλλά και συλλογική υπευθυνότητα. Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, θα βγούμε ασφαλείς και υγιείς από αυτήν τη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ο.Θ. ,
Σταμάτης Καλαμιώτης