Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Έναρξη του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης για την Τρίτη Ηλικία παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Η μάθηση δεν έχει ηλικία. Και η δίψα για γνώση δεν σταματά ποτέ! Αυτό το απέδειξαν εμπράκτως οι «μαθητές» που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διά βίου μάθησης «Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην Τρίτη Ηλικία» του Δήμου Θηβαίων.Το πρόγραμμα, διάρκειας 25 ωρών, υλοποιείται για πρώτη φορά στη Θήβα και στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Στο πρώτο μάθημα και στη συνάντηση γνωριμίας στην αίθουσα του ΚΑΠΗ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, συγχαίροντας τους συμμετέχοντες για τη διάθεση συνεχούς επιμόρφωσης, αλλά και για το ενδιαφέρον τους προς τις ψηφιακές τεχνολογίες. «Η Τρίτη Ηλικία έχει τις δικές της χαρές και προκλήσεις. Και η συμμετοχή σε δραστηριότητες που απαιτούν ενεργό συμμετοχή στη μάθηση έχει πραγματικά θετικά αποτελέσματα στη μνήμη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασίου.

Εκτός από την εκμάθηση νέων τεχνολογιών για την Τρίτη Ηλικία, έχει ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας- Πρώτες Βοήθειες» στα Βάγια, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαγίων «Μήτρος Μπηνιάρης». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και στη Θήβα.

Παράλληλα, θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών για πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνεργασία με τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή», σε συνεργασία με το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα.
Τα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης υλοποιούνται από τον Δήμο Θηβαίων και συγχρηματοδοτούνται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.