Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ αρ. 138/Α’/5-08-2021 και λόγω της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια, τίθενται σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών.
Ειδικότερα,
απαγορεύεται στο σύνολο της επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς και άλση. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.
απαγορεύεται, στο σύνολο της επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως ενδεικτικά εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση(π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης(π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης(π.χ. μελισσοκομία). Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Τα έκτακτα μέτρα ισχύουν έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 9 Αυγούστου 2021.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα 6 Αυγούστου 2021 η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας βρίσκεται σε καθεστώς πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 5(κατάσταση συναγερμού).

Μπορείτε να δείτε όλο το ΦΕΚ ΕΔΩ