Νέα – Ανακοινώσεις

To T.E.I. Θήβας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων

Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού «Logistics» του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, που λειτουργεί στη Θήβα, στις πρώην κτιριακές εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Γ.Ε. & Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «Δήμητρα», επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, έπειτα από προγραμματισμένη συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος κ. Μαρία Πάντα, στα πλαίσια της γνωριμίας και της καλής συνεργασίας που επιθυμεί ο Δήμος με το Τ.Ε.Ι. και τους φοιτητές του.

Ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε για τον αριθμό των σπουδαστών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τ.Ε.Ι. θέλοντας να έχει μια συνολική εικόνα, προκειμένου να βοηθήσει, όπου οι δυνατότητες του Δήμου το επιτρέπουν, στην επίλυσή τους.

Παράλληλα, συζητήθηκαν προτάσεις για κοινές δράσεις, με σκοπό την πνευματική ανάπτυξη σπουδαστών και τοπικής κοινωνίας, όπως η διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων, με θέματα που θα υποδείξει το επιστημονικό προσωπικό του Τ.Ε.Ι και ο προγραμματισμός, από πλευράς Δήμου, ξενάγησης των φοιτητών στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές του Δήμου, να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό του, να δουν από κοντά τους αρχαιολογικούς χώρους.

Στο Τ.Ε.Ι. της Θήβας φοιτούν σήμερα 1.000 σπουδαστές, από τους οποίους όμως μόνο οι 200 περίπου μένουν στη Θήβα.,

Όπως δήλωσε ο κ. Δήμαρχος :

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν οι καλύτερες προϋποθέσεις, έτσι ώστε ο αριθμός των φοιτητών, που διαμένουν στην πόλη της Θήβας, να αυξηθεί, προς όφελος της τοπικής οικονομίας αλλά και των φοιτητών, που ταλαιπωρούνται από την καθημερινή τους μετακίνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, στα άμεσα σχέδια μας θα είναι και η επικοινωνία με συλλόγους και φορείς της περιοχής, έτσι ώστε από κοινού να σχεδιάσουμε τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής των φοιτητών. Το Τ.Ε.Ι. της Θήβας το θέλουμε και το αγαπάμε. Επιθυμούμε μια γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας. Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του».
&nb…