Νέα – Ανακοινώσεις

Internet υψηλών ταχυτήτων σε 9 οικισμούς του Δήμου Θηβαίων

Internet υψηλών ταχυτήτων σε 9 οικισμούς του Δήμου Θηβαίων

Πρόσβαση σε νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων θα έχουν πλέον εννέα (9) οικισμοί του Δήμου Θηβαίων καθώς ολοκληρώθηκε το έργο “Rural Broadband”, που αφορά την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, που δίνει τη δυνατότητα στους δημότες και τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε γρήγορο internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps.

Αναλυτικότερα, οι κάτοικοι Αμπελοχωρίου, Λουτουφίου, Ελλοπίας, Χωστίων, Σαραντίου, Αγ. Νικολάου, Αλυκής , Αγ. Βασιλείου και Λιβαδόστρας μπορούν πλέον να απευθυνθούν στους παρόχους υπηρεσιών λιανικής internet για να αποκτήσουν τις νέες υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων.

Το έργο Rural Broadband-Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε αγροτικές “Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας” της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσω των εταιρειών ΟΤΕ RURAL North και ΟΤΕ RURAL South, και αφορά την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 “λευκούς” οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.

Ο Διευθυντής της ΟΤΕ RURAL South κ. Γιώργος Σταθόπουλος, απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, με την οποία τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των εργασιών και τον ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία προκειμένου να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι εργασίες στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, οι διαθέσιμες υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις εν λόγω περιοχές και να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενισχύοντας και την τοπική επιχειρηματικότητα μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης σε αγαθά της ψηφιακής εποχής.