Νέα – Ανακοινώσεις

Aνοιξε τις πόρτες της η 2η έκθεση έργων τέχνης κρατουμένων του Κ. Κ. Γ. Ε.Θ

Με ιδιαίτερη επιτυχία άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η 2η έκθεση έργων τέχνης κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ.Νικολάου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και του Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μ. Σκανδάμη.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την τελετή των εγκαινίων που τέλεσαν οι σεβαστοί πατέρες, Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος, ιδρυτής της Αδελφότητας “Οσία Ξένη”, Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, Ηγούμενος της Μονής Σαγματά, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές και τα συγχαρητήριά του Ποιμενάρχη μας προς τις έγκλειστες του ΚΚΓΕΘ που φιλοτέχνησαν τα έργα και ο π. Γεώργιος Μπάμπος που διακονεί ως άμισθος ιερέας στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου και υλοποιείται με τη συνδρομή της ΧΕΝ Θήβας και του Δήμου Θηβαίων. Περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες, δημιουργικά χρηστικά αντικείμενα από ξύλο και μέταλλο και διάφορα άλλα είδη που φιλοτεχνήθηκαν και δημιουργήθηκαν από τις έγκλειστες γυναίκες του ΚΚΓΕΘ, οι οποίες αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό ταλέντο και την φαντασία τους υπό την καθοδήγηση και τις συμβουλές των καθηγητών τους. ‘Όλα τα έργα θα διατίθενται προς πώληση σε χαμηλές τιμές και τα έσοδα από κάθε έργο θα κατατεθούν στον ατομικό λογαριασμό της κρατούμενης που το δημιούργησε.

Ο κ. Δήμαρχος, μετά την τέλεση των εγκαινίων, απήφθηνε χαιρετισμό στον οποίο τόνισε :

« Με χαρά υποδεχόμαστε για δεύτερη φορά στη Θήβα την έκθεση έργων τέχνης, που φιλοτέχνησαν οι κρατούμενες στο κατάστημα κράτησης γυναικών του Ελαιώνα.
Η σημασία τη εκδήλωσης αυτής είναι πολλαπλά αξιέπαινη καθώς αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την κοινωνία ότι οι συνάνθρωποί μας, που σε κάποιο στάδ…