Νέα – Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Θηβαίων προς τους νέους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την ευκαιρία της επιλογής σας στη θέση του/της Διευθυντή/τριας, θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας.
Παράλληλα θα ήθελα να σας τονίσω το ενδιαφέρον μας ως Δημοτική Αρχή για τα θέματα παιδείας, όχι μόνο στην αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών και των συντηρήσεων των σχολικών κτιρίων, αλλά πρωτίστως για την πρόοδο και την πολύπλευρη παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τους μαθητές.
Η παιδεία, όπως σας είναι γνωστό, αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα γύρω από τον οποίο οφείλουν να αναπτυχθούν οι δομές και οι υποδομές της συνολικής κρατικής λειτουργίας, με απώτερο στόχο το σχηματισμό υγιούς κοινωνικού συνόλου και ευσυνείδητων πολιτών.
Στην προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η αυτοδιοίκηση, καθώς είναι ο πρώτος βραχίονας της ανάπτυξης των μέσων που θα οδηγήσουν στον τελικό στόχο παρ’ όλες τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει.
Με τις σκέψεις αυτές, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και εγώ προσωπικά, ως Δήμαρχος, είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στη δύσκολη αποστολή, την οποία καλείστε να υπηρετήσετε, προκειμένου να καταστήσουμε την παιδεία μας φάρο – οδηγό των επερχόμενων γενεών και να θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ