Νέα – Ανακοινώσεις

Στην ημερίδα της Ιεράς Μητρόπολης για την “Χριστιανική Βοιωτία” ο Δήμαρχος Θηβαίων

Στην ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με θέμα την παρουσίαση του «Ψηφιακού Εκθεσιακού Χώρου Χριστιανικής Βοιωτίας» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία αρκετού κόσμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σ.Φ.Ε όπου παρουσιάστηκε ο ήδη καταγεγραμμένος μεγάλος αριθμός μνημείων – Ναών αλλά και κειμηλίων που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της Μητροπόλεως μας.
Το φωτογραφικό υλικό και το ημίωρο ντοκυμαντέρ θα αποτελέσουν το αρχείο μιας μεγάλης βάσης δεδομένων που θα προβάλλονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αλιάρτου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων αφού εξήρε το έργο της Μητροπόλεως, του Μητροπολίτου κ.κ. Γεώργιου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου σε ότι αφορά την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού είπε χαρακτηριστικά:
«Ο ευρύτερος χώρος της Βοιωτίας, ως γνωστόν, είναι πλούσιος σε πολιτιστικό απόθεμα, που απαρτίζεται από πολλά μνημεία και πολύ περισσότερα κειμήλια. Ύψιστο καθήκον όλων μας αλλά και θέση ευθύνης στις επερχόμενες γενιές αποτελεί η διάσωση της πολύ σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Στα πλαίσια αυτά αποκτά μεγάλη σημασία η πρωτοβουλία της Μητρόπολής μας, που εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της τεχνολογίας, επέλεξε ένα πολύ σημαντικό και όμορφο σημείο, αυτόν της παλαιάς αποθήκης του Οργανισμού Κωπαΐδος, προκειμένου να στεγάσει την έκθεση της ψηφιακής συλλογής των μνημείων και των κειμηλίων της Χριστιανικής Βοιωτίας.
Είναι πολύ ευχάριστο ότι ο χώρος αυτός θα ξαναζωντανέψει με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με σκοπό να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό με ψηφιακές απεικονίσεις την πολύτιμη μνημειακή κληρονομιά της Χριστιανικής Βοιωτίας.
Είναι επίσης πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Μητροπόλεως μας, καθώς ενδυναμώνει τις εναλλακτικές επιλογές ανάπτυξης της περιοχής, με άξονα τον εκκλησιαστικό τουρισμό.
Υποδεχόμαστε όλοι οι Βοιωτοί με χαρά τ…