Νέα – Ανακοινώσεις

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στο 13ο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων

Το 13ο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων παρακολούθησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μαζί με τη Συντονίστρια του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. για το Δ. Θηβαίων Κοινωνική Λειτουργό κα Γιώτα Μπαρώνη, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017., στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Συνέδριο πλαισιώθηκε από τέσσερα στρογγυλά τραπέζια με ευρεία θεματολογία. Συγκεκριμένα το πρώτο αφορούσε στη βιώσιμη Ανάπτυξη και Υγεία, τους στόχους και τον ρόλο των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, στο οποίο τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων παρουσιάζοντας τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από από την 6η Σύνοδο των Υπουργών για το Περιβάλλον και την Υγεία .

Στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στις Πολιτικές Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και συγκεκριμένα πολιτικές για την Υγιή Γήρανση, την Ψυχική Υγεία, τη Φυσική ?σκηση και τη Διατροφή.

Πλούσια ήταν η θεματολογία και στο τρίτο στρογγυλό τραπέζι με κύριο σημείο αναφοράς την Πρόληψη και την αγωγή υγείας. Παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου, καθώς και διαδικασίες προληπτικού ελέγχου των 8 νοσημάτων μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου των ΚΕΠ Υγείας. Επίσης, παρουσιάστηκε η σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας στην υπηρεσία της υγείας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Στο τελευταίο τραπέζι με τίτλο Δημοτικές δομές υγείας και κοινωνικής στήριξης παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις, η δημιουργία δικτύου φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης και ο ρόλος της εθελοντικής εργασίας στις υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης των Ο.Τ.Α.
Συμπεράσματα εργασιών Συνεδρίου
Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι ανθεκτικές και βιώσιμες μπορούν να είναι οι κοινωνίες όταν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία μέσω στρατηγικού σχεδιασμού. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, που ε…