Νέα – Ανακοινώσεις

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου των Θηβών

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου των Θηβών Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη, Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχου πάσης Βοιωτίας.

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαϊου 2013 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και συμπροσευχόμενου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου

Το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλίου κ.κ. Αθηναγόρα και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Θηβαίων.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν, με περισσή ευλάβεια, δεκάδες πιστοί, πολιτικοί, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων του τόπου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε απευθυνόμενος σε όλους τους Δημότες: «Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά με υγεία και ο ?γιος να δίνει δύναμη σε όλους για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας».

Λίγα λόγια για τον ?γιο Ιωάννη τον Καλοκτένη

Ο ?γιος Ιωάννης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τα μέσα του 12ου αιώνα, από γονείς πλούσιους και ευσεβείς, τον Κωνσταντίνο Καλοκτένη και τη Μαρία, που τον ανέθρεψαν εν πάση παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Από μικρός έδειξε κλήση στα θεία και υπήρξε άριστος μαθητής. Όταν μεγάλωσε έγινε μοναχός και μόναζε σε κάποια Μονή της Κωνσταντινούπολης. Από εκεί τον εξέλεξαν, για τις μεγάλες του ικανότητες και αρετές, Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχο πάσης Βοιωτίας.

Όταν ο Καλοκτένης χειροτο…